Reklame:

Måske har du allerede hørt rygter om, at Aston Martin og Triton Submarines har indgået et samarbejde om at bygge en ubåd til privat brug. Det har ført til produktionen af en undervandsmaskine, der både rummer kant, elegance og ikke mindst ikoniske træk, præcis ligesom vi kender dem hos Aston Martin.

Neptune er den første ubåd, der er skabt i samarbejdet imellem Aston Martin og Triton Submarines. Det kreative samarbejde imellem de to verdenskendte firmaer blev allerede offentliggjort tilbage i 2017. Her erklærede firmaerne i fællesskab, at de ville gå sammen om at bygge en ubåd, der var indbegrebet af klasse og stil og ikke mindst et sublimt stykke undervandsfartøj.

Ubåden ventes at blive endeligt præsenteret senere på året, så der er noget at glæde sig til for både Aston Martins fan, men også for ubådsfan verden over, når Aston Martin lægger sit ikoniske brand til ubåden. Og det må man sige, at ubåden lever op til. Den kan helt bestemt måle sig med Aston Martins øvrige køretøjer, når det kommer til udseende. Det særlige ved ubåden er, at den er bygget, så man har et 360 graders udsyn, mens man sejler i den.

Som sagt lægger Aston Martin ikke navn til noget, som ikke er gennemført ned til mindste detalje. Derfor kan du også godt forvente dig nogle særligt lækre tekniske specifikation, når det kommer til denne ubåd. Det lille lækre stykke undervandsfartøj kommer til at kunne rumme tre mennesker. To passagerer og så en pilot, og ubåden kommer desuden til at kunne dykke helt ned til 500 meters dybde.

De to producenter har dog måtte justere en del undervejs, inden ubåden fornylig blev vist frem til offentligheden. Flere ting er blevet reduceret på skroget, således at effekten kunne blive øget betragteligt. Du kan forvente en tophastighed på over 5 knob, hvilket svarer til at ubåden kun kommer til at kunne sejle omtrent 9 kilometer i timen.

“Projekt Neptuns interiør var en stor udfordring for os. I modsætning til en sportsvogn, hvor interiøret bliver monteret i en åbent kabine, så måtte alt interiøret sænkes ind i Neptun”, forklarer Marek Reichman, der er chef for Aston Martins kreative kontor.

“Det, jeg er mest stolt over ved vores project Neptun, er dens udseende. Jeg er især stolt af vores fælles udvikling af akrylkappe og iridium coating. Prototyperne er utrolig smukke. De er på en gang funktionelle og betagende”, forklarer John Ramsay, der er Triton Submarines tekniske chef.

Der er vitterligt masser af luksus både ind og udvendigt på den nye ubåd. Du kan som altid, når det kommer til Aston Martin forvente at møde håndsyet læder, og så naturligvis masser af kulfiber, som naturligvis er monteret så intelligent, at det ikke generer for det panorama-view, som undervandskøretøjet har at byde på. Teamet har endnu ikke oplyst, hvad ubåden endeligt kommer til at koste. Men rygtet lyder på, at ubåden kommer til at koste i omegnen af 25 millioner kroner, så der er vist dømt legetøj for mangemillionærer. Det kommer altså til at kræve lidt på kistebunden at kalde sig selv ubådsejere af den nye Aston Martin ubåd.

Sådanne drømme kan dog godt gå i opfyldelse, hvis du bare sørger for at gætte rigtig på alle resultaterne under VM fodboldkampe i juni og så vinde 100 million challenge, og for lige at puste lidt til ilden, så er det muligt at tilpasse ubåden til din personlige smag – det kræver bare lige en særtilladelse fra Aston Martin.