Ladeboks

Er det ligegyldigt, hvilken ladeboks du vælger til din elbil, når bare stikket passer? Nej, selvfølgelig ikke.

Nogle steder er forskellene i kvalitet mellem billige og dyre ladebokse mere tydelige end andre, fx hvad den maksimale effekt angår. Hvor ladebokse som standard har en maksimal effekt på ca. 11 kW AC, altså vekselstrøm, er det i dag ikke unormalt at finde ladebokse med 22 kW effekt pr. udtag.

Er skalérbarheden vigtig for dig?

Nu er der også en række andre ting at have for øje, når du skal tage stilling til, hvilken ladeboks du nu ønsker dig til boligen, til firmaet eller boligforeningen. Skalérbarheden er selvfølgelig vigtig, når du med ladebokse ønsker at servicere mere end én husstand. Du kan hurtigt finde ladebokse med load-balancing op til over 100 ladestandere, hvilket vil sige, strømoutputtet bliver tilpasset løbende.

Nemt at finde ladebokse til udendørs montering

Naturligvis er det også rart at vide, om en ladestander kan installeres udendørs eller ej. Det skulle som regel ikke være noget problem at finde en model, der kan det – faktisk vil det nok være sværere at finde en nyere ladeboks, der ikke kan bruges ude. Økonomisk er det rart at vide, om en ladeboks er godkendt til elrefusion – i hvert fald hvis du er i målgruppen, hvor refusion kan komme på tapetet.

Hav en serviceaftale – så er hjælpen ikke langt væk

Hvis du privat har en elbil og bor i eget hus, kan det være klogt at sætte din egen ladestander op, da du via en appløsning får nemt ved løbende at tjekke dit elforbrug. Sådan en ladestander kan blive ramt af problemer fra tid til anden på software- eller hardwarefronten, og selvfølgelig kan du også komme ud for en fejl 40. Indgår du serviceaftale på din ladeboks, er hjælpen aldrig særligt langt væk.

Gør noget godt for elbilister i firmaet eller ejendommen

Køb ladeboks til hjemmet, til din virksomhed eller til boligforeningens medlemmer, hvis du ønsker at gøre det nemmere for dig selv at være elbilist eller imødekomme, at andre er det. Det kan være svært at hitte ud af, hvilken ladeboks du skal vælge – og dybest set er det tvivlsomt, at de fleste vil mærke den store forskel i praksis. Kontakt en forhandler for at blive foreslået konkrete ladebokse.

Der behøver ikke være bøvl forbundet med at få ladebokse til ejendommen, så tjek tilbud.