Ghost Ship Games

Det danske spilfirma Ghost Ship Games er blevet opkøbt af den svenske spilkoncern Embracer Group.

Ghost Ship Games har eksisteret i fem år og selvom selskabet ikke tæller mere end 26 ansatte, så er det alligevel lykkedes at få stor success på det internationale spilmarked. Årsregnskabet for 2020 melder om over 70 mio. kr. i overskud før skat og trenden fortsætter her i 2021. Embracer Group var via Coffee Stain allerede 30% ejer i selskabet, så koncernen var derfor en oplagt køber af hele firmaet.

“Det er jo helt vildt at tænke på, at vi startede fra nul for bare fem år siden og at vi er nået hertil i dag.”, udtaler Søren Lundgaard der er direktør og medstifter af Ghost Ship Games. “Vi er meget stolte over at blive inviteret ind i denne internationale familie af super dygtige spiludviklere og drevne forretningsfolk.”

“Embracer Groups måde at forene firmaer er helt unik og Ghost Ship kommer til at fortsætte med at operere som et nærmest uafhængigt firma i en konstellation med Coffee Stain som et søsterselskab. Det er et solidt dansk-svensk samarbejde som vi ser utrolig mange fordele i.”

Søren Lundgaard – Direktør og medstifter af Ghost Ship Games

“Ghost Ship har imponeret os hele vejen.”, udtaler Anton Westbergh, medstifter og direktør af Coffee Stain. “Lige fra første gang vi så prototypen af Deep Rock Galactic og frem til i dag har de formået konstant at forbedre sig og vækste deres virksomhed. Vi er sikre på at de med Embracer som ejer kan få den støtte der skal til for fremtidig success og vi er virkelig glade for at kunne byde dem velkommen i gruppen.”

Anton Westbergh – Medstifter og direktør af Coffee Stain

Ghost Ship Games lancerede i 2018 Deep Rock Galactic i en tidlig udgave og i 2020 udkom spillet i sin fulde version, men det betyder ikke at spillet er færdigt. Spillet er et såkaldt games-as-a-service, hvortil der laves jævnlige opdateringer og forbedringer.

Sammenlagt er Deep Rock Galactic solgt til over 2 millioner spillere og har omsat for over 400 millioner kr. på de to online platforme Steam og Xbox.

Mikkel Martin Pedersen, der er kreativ direktør i Ghost Ship Games, udtaler: “Jeg er virkelig glad for den her sammensætning. Med Embracer i ryggen kan vi nu mere modigt kaste os ud i nye spil projekter, og vores mål om at investere tilbage i den danske spilbranche kan nu accelereres og gøres mere ambitiøst. Og så er der Deep Rock Galactic, som vi langt fra er færdige med. Det skal ud på flere markeder og platforme og vi forventer at spillet har mange gode år endnu.”

Reklame:

Mikkel Martin Pedersen – Kreativ direktør i Ghost Ship Games

Ghost Ship Games blev stiftet i 2016 af seks erfarne folk fra den danske spil industri. Visionen var, og er, at bygge både spil og firma der kunne holde i mange år frem. Salget til Embracer giver de seks stiftere af Ghost Ship en betaling fordelt på kontanter og aktier i Embracer Group. Derudover inkluderer aftalen en såkaldt Earnout model, hvor de seks stiftere i løbet af de næste 8 år skal opnå nogle mål for at få den fulde købspris. Dette inkluderer at de seks tidligere ejere i Ghost Ship bliver siddende som ledelsen af firmaet.

Søren Lundgaard udtaler: “Fusioneringen med Embracer er for os på ingen måde en klassisk exit – det er nærmest det modsatte. Jeg ser det her som en fortsættelse af vores rejse nu blot med endnu større mål og ambitioner.”

Annonce:

Reklame: