Moventur Watches Drive

Urmærket Moventur er pæredansk og født ud fra en passion for motorsport. Vi kigger her nærmere på deres første model, Drive, der imponerer med nogle virkelig unikke detaljer og funktioner.

Det nye Drive-ur henvender sig til især bil- og motorcykelnørder. Det er skabt af det unge, danske ur-brand, Moventur Watches, som blev grundlagt i 2021 af Michael Robert. Han har haft benzin i blodet lige siden barndommen, hvor han så op til Nicki Lauda. Som barn prøvede han kræfter med motocross, og som voksen kørte han gokart i mange år.

I dag er det trackdays, der trækker. Det er derfor naturligt for Michael Robert at designe et ur, der tager udgangspunkt i motorsport. Han driver firmaet sammen med sin søn, Christian Robert, der deler passionen for motorsport.

Drive-modellen fås i tre forskellige stålvarianter på 44 mm og har et markant og maskulint design, der tydeligt understreger tilknytningen til netop motorsporten. Skiven på uret er enkel og symmetrisk, og da hvert sekund tæller i motorsport, er sekundviseren det største og mest markante element.

Moventur Watches Drive
Moventur Drive er smukt og praktisk på samme tid. Kronen er i en størrelse, så du kan rotere uret med kørehandsker på.

På skiven er der kun to tal: 15 (ved kl. 3) og 45 (ved kl. 9). Netop fordi sekunderne er vigtigere end minutter i et racerløb. Da uret er mekanisk, kan man ved kl. 12 aflæse gangreserven, og ved kl. 6 er der en 24 timers indikator.

Den mest innovative funktion ved uret er, at man kan dreje hele kassen 30 grader, så det bliver nemmere at aflæse tiden, når du giver den gas på en racerbane med begge hænder på rattet. Michael Robert fortæller, at han selv har anvendt uret under trackdays, og det er særdeles praktisk at kunne kaste et hurtigt blik på skiven og aflæse tiden.

Tanken om at kunne rotere urskiven på et ur til motorsport er ikke ny. Den har sin oprindelse tilbage i 1920’erne, da armbåndsuret blev introduceret. Et kendt eksempel i dag er Vacheron Constantin American 1921, hvor skiven dog er fikseret og ikke kan drejes frem og tilbage på samme måde som Moventur Drive-uret.

Moventur Watches Drive
Stilsikkert design, der passer til enhver bilentusiast – og alle andre med god smag.

Ure og motorsport har altid haft en stærk connection, og nogle af urverdenens mest ikoniske klassikere er da også blevet skabt med motorsport i tankerne. Eksempler herpå er TAG Heuer Carrera, Omega Speedmaster og måske i særdeleshed Rolex Daytona.

Moventur Drive fås i tre limiterede udgaver og har en pris på 5.990 kr. Udover det tilbyder Moventur også en række remfarver i nylon og ruskind, så man kan gøre urets look endnu mere personligt.

Uret kan indtil videre kun købes direkte fra Moventurs webshop på www.moventur-watches.dk, men mærket er på udkig efter forhandlere i hele landet.

Moventur Watches Drive
Moventur Drive fås i tre udgaver – og dertil kan der vælges forskellige remme, så du kan få et personligt touch på dit limiterede Drive-ur.