Selfies

Vi tager mange selfies i dag. Flere end nogensinde før. Meget tyder på, at vi er blevet afhængige af at tage billeder af os selv. Men det er ikke alle aldersgrupper, der tager lige mange selfies. Helt nye tal viser faktisk, at hele 87 % af alle selfies bliver taget af mennesker under 35 år.

Vi har alle sammen læst skræmmehistorier, om hvor dårlige sociale medier er for os. Hvordan de gør os til en bunke omvandrende narcissister. De gør os tilmed deprimerede, men nu siger en social og medie-psykolog, at det måske ikke er helt så slemt med de mange selfies. De kan faktisk hjælpe unge mennesker til at finde ud af, hvem de er, fastslår social og medie-psykologen Pamela Rutledge.

“It’s a way of communicating,” forklarer Pamela Rutledge, der er psykolog på California’s Media Psychology Research Center til Highsnobiety. “When you are young you are emancipating from your group, your family unit, finding your place in the world, looking for a mate, establishing your own nest and creating your own tribe so it makes sense that you would take a lot of pictures.”

Vi tager dem hele tiden. Det koster ikke noget at tage de mange selfies, og det er en måde at kommunikere med ens omgangskreds på. Og så må vi ikke glemme, at det er en måde at søge partnere på, fastslår Pamela Rutledge.

LÆS OGSÅ: Mindsk din risiko for at få kræft med 43 %: Afliv 3 dårlige vaner

Men forskerne ved Georgia Tech har har også lavet en undersøgelse, der forklarer, hvorfor vi tager de mange selfies. Og det er primært noget, vi gør for at samle likes og dermed anerkendelse.

Og vi er mere tilbøjelige til at like selfies end andre typer af indlæs. Vi liker i 38 % af tilfældene et opslag, hvis der er ansigter på, viste undersøgelsen. Georgia Tech-forskerne fandt simpelthen ud af, at vi reagerer mere på ansigter, fordi vi bedre kan relatere til dem end genstande og andre livløse objekter.

Men antallet af indlæg afgør også hvor mange likes, du får. Så hvis du bombarderer andre med selfies, vil effekten af likes tynde ud med tiden.

Så det handler om at smide sine selfies strategisk, hvis man leder efter en kæreste. Ikke for mange, ikke for lidt, må rådet lyde herfra.

Reklame:

Kilde: Hsnobiety

 

Annonce:

Reklame: