Det er måske ikke noget, de fleste mennesker har funderet ret meget over. Men her på redaktionen kom vi ind på et lidt skørt og utraditionelt samtaleemne. Forleden faldt snakken på, hvor længe det egentlig var muligt at overleve på en kost kun bestående af agurker. Takket være Google tog det ikke lang tid at finde svaret. 

Som de fleste mennesker ved består agurker primært af vand. Det betyder, at du med stor sandsynlighed ikke kommer til at dehydrere ved at spise agurker. Det er jo en god nyhed, men der er ikke meget andet godt at sige om en kost, der udelukkende består af den vandholdige grøntsag.

Du skal nemlig til gengæld forberede dig på, at du på den lange bane kommer til at sulte ihjel, hvis du kun spiser agurker.

Problemet med agurker er nemlig, at de har et meget lavt kalorieindhold. En agurk på 300 gram vil kun indeholde omkring 50 kalorier. Så du skal indtage usandsynligt mange agurker for at bevare et passende kalorieindtag på daglig basis. Lidt hurtigt hovedregning viser, at du må spise godt og vel 40 agurker dagligt for at opnå tilstrækkeligt med kalorier. Men det betyder, at du skal spise 12 kilo agurker om dagen, hvilket nok vil være en fysisk umulighed.

LÆS OGSÅ: The Bev Tie er verdens smarteste slips for øl-elskere

Og selvom du faktisk ville være i stand til at spise så mange agurker, ville det stadig have voldsomme konsekvenser for dit helbred. For at du skal kunne overleve i længden, så er du afhængig af at få et vis antal proteiner og aminosyrer. Og da agurker ikke indholder nogle aminosyrer overhovedet og heller ikke nogen nævneværdige proteiner, vil du hurtigt mangle livsvigtige vitaminer og mineraler.  Du vil i særdeleshed komme til at mangle B12 vitamin.

I længden vil det have konsekvenser for både din krop og din hjerne, og du vil komme til at lide under de manglede, livsvigtige vitaminer og mineraler. Du vil helt sikkert ende dine dage af underernæring og omkomme efter relativ kort tid. Et estimat lyder på, at du vil dø efter en til tre måder ved at indtage en kost, der udelukkende består af agurker.

Så selvom det kan lyde som en effektiv slankekur ovenpå alt for meget julemad at springe ind i en slankekur kun bestående af agurker, kan det på ingen måder anbefales, da det har så mange sundhedsmæssige konsekvenser.

Reklame:

Kilde: Quora

Annonce:

Reklame: