Selvom det både ligner en penis og en fisk, er det faktisk noget helt andet. Og i Kina spiser dem faktisk.

Indbyggerne nær Drake’s Beach nord for San Francisco i Californien fik i starten af December noget af en overraskelse. Stranden ved San Franciscos kyst var nemlig dækket af noget, der i folkemunde kaldes ‘penisfisk’.

Den hvide sandstrand var helt fyldt med de små tingester, der ligner lyserøde penisser, som vred sig på stranden.

»Jeg gik langs stranden i omkring en halv time, og de var overalt. Der var havmåger hele vejen langs vandkanten, og de havde spist så meget (af de penislignende dyr, red.), at de dårligt kunne stå på benene,« fortæller David Ford, der bor ved stranden til Vice.

I virkeligheden er det havorme, der ofte kaldes ’penisfisk’, selvom det ikke har noget med fisk at gøre.

Der findes omkring 100-150 forskellige haveorme i verden. Og der lever faktisk én i Østersøen, der har slægtsskab med de havorme, der fornyligt gav beboerne i San Fransisco noget af en overraskelse.

Reklame:

En havorm kan blive op til 50 centimeter lang. Hunnerne er de største. De lever i havbunden og bliver maksimalt en halv meter lange, mens hannerne typisk er så små som larver. En ‘penisfisk’ varierer altså utrolig meget i størrelse.

De spiser havorme i Kina

Det er måske ikke ligefrem det mest appetitlige udseende, en havorm render rundt med. Alligevel spiser man ‘penisfisk’ i Kina.

»Man kender dem rigtig godt i forvejen. I Kina spiser man dem, så der kan man tit se dem på fødevaremarkedet.« forklarer professor Tobias Wang fra Institut for Bioscience – Zoofysiologi ved Aarhus Universitet til Videnskab.dk.

Kilde: Videnskab.dk

 

Annonce:

Reklame: