Reklame:


Vi er mange, der hænger med næsen nede i vores smartphone, så snart vi kan. Men er du lidt træt af, at den fylder så meget, som den gør?

Vi har samlet de bedste råd til at bryde med de dårlige vaner.

Det er nok de færreste af os, der kan forestille os en hverdag uden smartphones, og det skal vi heldigvis heller ikke. Men er du også ved at være lidt træt af den måde, du ukritisk scroller igennem mobilen på, så er der hjælp at hente fra en ekspert.

  1. Den allerførste metode til at få mere styr på dit digitale tidsforbrug er at lade telefonen registrere tiden for dig. Smartphones har en funktion, du kan slå til. På den måde indberetter din telefon hver uge, hvor mange timer, du har brugt den. Så kan du let få et overblik over forbruget.
  2. Du kan også gå mere radikalt til værks og blokere det, som distraherer dig. Du kan slette apps, der simpelthen tager for meget tid, eller begrænse brugen af apps til et specifikt tidspunkt. Det kan du faktisk også indstille de fleste smartphones til.
  3. Du kan også forsøge en anden metode, der går ud på at få fokus på, hvorfor du bruger en specifik hjemmeside eller app. På den måde bliver du gjort bevidst om, at det blot er en tidsrøver – eller om det er noget vigtigt, du har gang i. Så spørg dig selv hver gang om, hvorfor du egentlig kigger på det, du har foran dig.

De gode råd kommer fra forsker Ulrik Lyng, som har forsket i, hvordan vi bruger sociale medier fornuftigt. Han har i et interview med videnskab.dk netop givet gode råd til den afhængighed, som mange af os oplever.

Fortsætter efter reklameblokken: