Står man med en større gruppe af mennesker, som af en eller anden grund skal rystes godt og grundigt sammen, så er teambuilding helt sikkert den rigtige løsning på problemet. Med en god omgang teambuilding vil gruppen se sig nødsaget til at lære hinanden bedre at kende – og mon ikke også at det generelle sammenhold vil blive styrket til en vis grad.

Teambuilding kommer i mange forskellige former og alt afhængig af i hvilken sammenhæng, du har brug for øvelserne, er der helt sikkert noget, din gruppe kan bruge.

Et nyt syn på teambuilding

Teambuilding er et ret kendt begreb for mange. Derfor har mange også en ret god forestilling, om hvad dette indebærer – og i mange tilfælde er det ikke vinklet helt positiv. For teambuilding har i løbet af årene fået en dårlig klang omkring sig, da det tit har været ligegyldige øvelser, som man – gerne i en arbejdssammenhæng – har set sig nødsaget til at deltage i. Bruger man teambuilding på denne måde, vil man naturligvis ikke opleve en forskel i relationen mellem de forskellige individer.

Derfor er det helt centralt at pointere, at der i dag er kommet et helt nyt syn på teambuilding.

Sæt mennesker overfor udfordringer de sammen skal løse

I dag bygger meget teambuilding på, at gruppen sammen skal løse et fiktivt problem. På den måde vil gruppen kunne tage de erfaringer, de får her med ind i de relationer, som de skaber sammen. Det er især positivt i en arbejdssituation, hvor gruppen vil have godt af at lære nye mennesker – og hvordan disse arbejder – at kende.

Relationerne skal gruppen tage med ud i den virkelige verden og bruge, når de står overfor andre rigtige udfordringer, som skal løses. På denne måde bliver teambuildingen altså et redskab, som gruppe rent faktisk får noget ud af, og som de kan bruge i hverdagen.