Bogen Fodbold A/S
Bogen Fodbold A/S

I bogen Fodbold A/S sætter Michael Moesgaard Andersen og Johan Moesgaard Andersen fokus på den del af dansk fodbold, der foregår på klubbernes direktionsgange og bestyrelsesgange. For moderne fodbold handler om meget mere end de spillere, der løber rundt på banen i 90 minutter hver uge og repræsenterer klubben.

Fortsætter efter reklamen:

Der findes mange fodboldbøger. Fanbøger og biografier om ekstraordinære fodboldspillere. Og bøger om klubbernes historie. Og der findes bøger om taktik, spilsystemer og holdledelse til dem, der har ansvaret for spillerne. Med Fodbold A/S introduceres en fodboldbog, der har fokus på fodboldvirksomhed og alt det, der hører med til at drive de store virksomheder en fodboldklub er. For på ledelsesgangen træffes der beslutninger, der for afgørende betydning for de muligheder træner og spillere har inde på banen.

I Fodbold A/S fortæller Michael Moesgaard Andersen og Johan Moesgaard Andersen om mange af de dilemmaer og magtkampe, der er blevet udkæmpet i store danske klubber. Klubbernes historier bruges som eksempler på, hvordan en fodboldvirksomhed kan drives. De to forfattere forbinder danske fodboldvirksomheder med moderne teori om ledelse, strategi og management. Og på den måde viser de, at det langt fra kun er de 22 spillere, træneren og resultaterne på banen, der er afgørende for, hvordan virksomheden klarer sig.

Netop i disse tider, hvor corona-restriktioner er skyld i, at mange fodboldvirksomheder mister en stor del af deres faste indtægter, bliver det tydeligt, hvor afgørende beslutninger truffet i direktionslokalerne er for fodboldens muligheder.

Fortsætter efter reklamen:

Fodbold A/S er en bog til dem, der gerne vil vide mere om, hvad der foregår på direktionsgangene og opnå større forståelse for og indblik i deres klub. Og samtidig en bog til dem, der selv har deres gang i bestyrelseslokalerne og direktionsgangene i både store og små klubber.

Johan Moesgaard Andersen (f. 1989) er uddannet cand.scient.pol og arbejder som EU-chef i Dansk Metal. Han har igennem flere år undervist som ekstern lektor på Københavns Universitet og skriver jævnligt om europæisk politik og fodbold i danske medier. Johan er forfatter til bogen Stemmer fra Produktionsdanmark, der udkom i 2020. I 2019 blev han udpeget til Berlingske Talent 100, som er en årlig liste over talenter i dansk erhvervsliv.

Michael Moesgaard Andersen (f. 1959) er CEO i Andersen Advisory Group A/S, adj. professor på Copenhagen Business School inden for strategi og innovation, en hyppig foredragsholder og underviser på kurser for bestyrelsesmedlemmer, hvor han ofte bruger eksempler fra fodboldens verden. Han er tillige forfatter og medforfatter til mere end ti bøger og mange artikler publiceret på danske og internationale forlag.

Bogen Fodbold A/S
Bogen Fodbold A/S
Reklame: