Fire kajakroere udtaget til OL

Danmark stiller ved OL i Tokyo op i samtlige olympiske discipliner for kvinder, og nu er der sat navne på de fire atleter, som skal afsted til Japan.

Det bliver fire stærke kvinder, der skal repræsentere Danmark på vandet, når kajakdisciplinerne ved OL i Tokyo skydes i gang. Og der bliver masser af muligheder for at se dansk deltagelse i kajak. Danmark har nemlig kvalificeret sig til OL i Tokyo i samtlige olympiske kajakdiscipliner for kvinder.

De fire talentfulde kajakroere, som DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har udtaget er:

Bolette Nyvang Iversen (K2 500 meter og K4 500 meter)
Emma Aastrand Jørgensen (K1 200 meter, K2 500 meter og K4 500 meter)
Julie Frølund Funch (K2 500 meter og K4 500 meter)
Sara Corfixsen Milthers (K4 500 meter)

Emma Aastrand Jørgensen er den eneste, der har OL-erfaring i bagagen. Hun vandt en flot sølvmedalje i 500 meter enerkajak i Rio, og følelsen af at stå på medaljeskamlen ved et OL gentager hun gerne:

”Det var fantastisk at vinde OL-sølv i Rio, og det er klart, at jeg igen arbejder hen imod medaljerne i Japan – velvidende, at der er mange stærke konkurrenter i feltet,” siger den 25-årige kajakroer.

Selvom det forgange år på mange måder har været anderledes på grund af coronasituationen, så tropper Emma Aastrand Jørgensen stadig op i Tokyo med masser af selvtillid:

”Det seneste år har selvfølgelig været meget specielt, men jeg synes faktisk, jeg er blevet en bedre kajakroer. Der har ikke været ret mange stævner, og derfor har jeg skullet fokusere hundrede procent på min træning og præstere på en anden måde. Jeg tror, det har været sundt for min krop, og jeg føler på ingen måde, at 2020 og 2021 har været spildt træningsmæssigt.”

Reklame:

Stolte traditioner i kajak

DIF’s chef de mission Søren Simonsen siger om udtagelsen af de fire kajakroere:

”Danmark har generelt stolte traditioner i kano og kajak, hvor vi ofte blander os i medaljefeltet. I Tokyo er vi stærkt repræsenteret på kvindesiden, og det er imponerende, at samtlige klasser er med dansk deltagelse. Jeg glæder i den grad mig til at følge de danske kajakroere,” siger DIF’s OL chef de mission, Søren Simonsen.

I Team Danmark ser man også frem til at følge de talentfulde kajakkvinder frem mod OL i Tokyo og videre frem:

”Kajakroerne i dame K4’eren er rigtig gode eksempler på det stærke talentarbejde i Dansk Kano og Kajak Forbund. Pigerne har gennemgået en imponerende udvikling i K4 og viser en støt opadgående formkurve, hvilket vi for nylig fik et fornemt bevis på ved World Cup i Szeged, hvor de vandt bronze,” siger Per Boldt Jørgensen, der er stedfortrædende direktør i Team Danmark.”

Se kvinderne herunder:

Fire kajakroere udtaget til OL Fire kajakroere udtaget til OL Fire kajakroere udtaget til OL Fire kajakroere udtaget til OL

Annonce:

Reklame: