BMX-rytteren Simone Tetsche Christensen

BMX-rytteren Simone Tetsche Christensen er klar til sit andet OL efter en optakt, som har været alt andet end optimalt.

Simone Tetsche Christiansen kommer ikke med en medaljeproklamation forud for legene i Tokyo. BMX-rytteren, der netop er blevet udtaget af DIF’s bestyrelse til sit andet OL, lægger nemlig ikke skjul på, at forløbet frem mod Tokyo-legene har været udfordrende.

”Jeg skal i Tokyo stå i den bedst mulige form i forhold til de kort, som jeg nu engang har fået tildelt. Men jeg aner ikke, hvor jeg ligger i forhold til konkurrenterne, da jeg ikke har kørt mod dem i meget lang tid,” siger Simone Tetsche Christiansen.

På grund af coronanedlukningen og en række skader har hun stort set ikke konkurreret i næsten to år. Senest har hun brækket en knogle i underarmen, og kun kunne først i går genoptage træningen på BMX-banen.

”Hvis man skal se positivt på det, så har min krop i det mindste fået ro. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været en hård periode, og jeg har taget mine tudeture, for jeg duer ikke til at sidde stille. Jeg har brækket mange knogler i mit liv, jeg tror det er 15 eller 16, men den her periode har været ekstra udfordrende – også mentalt,” sige hun og fortsætter:

”Min sportspsykolog har dog hjulpet mig meget, så jeg ikke har gravet mig ned i et hul, og jeg glæder mig virkelig til at konkurrere i Tokyo. Jeg har gode minder fra Rio-legene, og i Tokyo vil jeg give alt, hvad jeg har. Så må vi se, hvor langt det rækker.”

En fighter af guds nåde

Hos DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, glæder OL-chef de mission, Søren Simonsen, sig over, at Simone Tetsche Christensen nu er en del af det danske hold.

Reklame:

”BMX er en seværdig, spændende og underholdende idrætsgren, og jeg er glad for, at konkurrencerne bliver med dansk deltagelse i skikkelse af Simone,” siger Søren Simonsen.

Hos Team Danmark krydser man fingre for, at den danske BMX-kører får et godt OL.

”Simone Tetsche er en fighter af Guds nåde. Hun har kæmpet med skader, men selv ikke brækkede knogler slår hende ud. Jeg ved, at hun har et tæt samarbejde med en af vores sportspsykologer, hvor de blandt andet taler om modgang, og hun har, siden hun kom hjem fra Schweiz, sammen med forbundet arbejdet på at styrke miljøet omkring BMX i Danmark. Så ud over, at hun er en rytter på højeste niveau, er hun også med til at udvikle BMX-miljøet og inspirerer de unge ryttere. Hun fortjener et rigtig godt OL i Tokyo,” fortæller Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

Fakta om Simone Tetsche Christensen

Født: 10. februar 1994

Disciplin: BMX

Tidligere OL-deltagelser: 2016 i Rio (semifinale)

Udvalgte resultater: Bronze VM 2015, guld European Games 2015, sølv EM 2015, bronze EM 2014

Annonce:

Reklame: