Carsten Werge stopper hos TV3 Sport

Når der mandag aften kl. 21 fløjtes af i opgøret mellem FC København og Sønderjyske, har danskerne for sidste gang hørt en af historiens mest ikoniske fodboldstemmer kommentere fodbold hos TV3 Sport.

Snart 62-årige Carsten Werge stopper hos TV3 efter 23 års ansættelse. Over årene har Werge kommenteret tusindvis af fodboldkampe – herunder en lang række af de mest mindeværdige, som sammen med Werges karakteristiske stemme har brændt sig ind i danskernes fodboldbevidsthed.

Liverpools utrolige comeback i Champions League-finalen mod AC Milan I 2005; FCKs uafgjorte kamp mod Messi og Barcelona i Parken i 2010 og AC Horsens 2-2 comeback mod Brøndby, som kostede Brøndby mesterskabet i 2018, er blot nogle af de mindeværdige øjeblikke, hvor Werge med overlegen kraft, vid og dedikation var det sikre holdepunkt for seerne.

“Carsten Werge er utvivlsomt Danmarks bedste fodboldkommentator i de seneste 20 år. Hans betydning for TV3 Sport har været enorm, og både som kommentator, men også som journalistisk kraft og forbillede, har han været et fyrtårn i Danmark og på vores redaktion. Vi vil gerne takke Werge for en formidabel indsats igennem 23 år, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer, som venter ham”, siger TV3s sportschef Kim Mikkelsen.

Carsten Werge har sidste arbejdsdag på mandag, hvorefter han er ”special guest” hos Mads Laudrup i programmet Offside på TV3 Sport. Her vil Werge blive hyldet, og der vil blive sagt et behørigt farvel og tak fra TV3 Sport til den måske mest markante profil i TV3 Sports historie.

“Det har været en ære at arbejde så mange år hos TV3/NENT, der siden 1998 har sat nye standarder for fodbolddækningen på dansk TV. Det er jeg stolt af at have været en lille del af. Jeg har altid haft verdens bedste kollegaer – det har været skide skægt, og det samme er jeg overbevist om, at næste kapitel i mit arbejdsliv bliver”, siger Carsten Werge.

Annonce:

Reklame: