Sådan får du bedre sex

Et nyere dansk studie har en overraskende konklusion på, hvordan du opnår bedre sex. Og det bedste ved svaret er, at du faktisk selv kan gøre noget ved det.

Det kommer måske ikke bag på de fleste. Men det har faktisk større betydning, end hvad man skulle tro, hvor godt vi har det med os selv, når vi hopper i kanen. Altså hvor lækre vi føler os.

Et nyere dansk og norsk studie har dokumenteret, at udbyttet i sengen i høj grad afhænger af, hvordan du har det med dit eget spejlbillede. Hvis du er glad for dig selv, kan du altså i langt højere grad nyde sex med din partner.

Hvis du til gengæld ikke er glad for din egen krop, kan det have helt omvendt effekt. Du kan faktisk ende ned at opleve en række problemer i sengen. Nogle af de problemer, som undersøgelsen kunne koble sammen med dårligt selvbillede, var blandt andet manglede orgasme, lav sexlyst og ringe ophidselse.

»Generelt har man færre problemer, jo gladere man er for sit udseende. Vi tolker det på den måde, at når man er tilfreds med sit udseende, har man plads til at være til stede i nuet,« siger postdoc Camilla Stine Øverup, Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet til Videnskab.dk.

Så det kan altså betale sig at komme i gang med at træne kroppen eller tage til en psykolog, hvis du ikke kan slippe de dårlige tanker.

Kilde: Videnskab.dk

Annonce:

Reklame: