Ved du godt at antallet af mænd, som ikke har lyst til sex, stiger?

I mange år var det lidt en joke, at kvinder havde hovedpine og menstruation som undskyldning for ikke at have lyst til sex, men nu er trenden ved at vende, og flere og flere mænd har ikke så meget lyst til sex, som de mener, de burde have.

Men det er jo lidt et tabu, for mænd har jo altid lyst(?), og det er en del af hans mandighed. Det er meget skamfuldt for en mand ikke at have lyst til at rykke hans kvinde rundt i sengen. Så manden trækker sig bare fra kvinden og arbejder lidt mere eller går mere til fodbold eller ser mere TV, indtil han ved hun er faldet i søvn, så slipper han udenom at sige, at han ikke har lyst.

Lidt om lyst:

  1. Søvn: For at have overskud til at have god sex med sin partner, har man brug for at være udhvilet og have overskud, for at kunne engagere sig i samværet med et andet menneske. Sov helst mellem kl. 22 og 06 i et mørkt rum uden elektroniske devices, se ikke på en skærm i timen før du skal sove, og spis ikke store måltider sidst på aftenen.
  1. Stress: Hvis du går rundt konstant og er stresset over din arbejdssituation, har bekymringer, for meget at lave eller ikke helt føler, at du har indflydelse på dit liv, så er der stor sandsynlighed for, at det vil gå ud over dit sexliv. Du kan måske godt gå rundt og være liderlig på dit arbejde, men når du så kommer hjem, og du slapper lidt af, så falder lysten også, fordi så falder dit niveau af cortisol i kroppen, som holder dig kørende på jobbet, også kan det være svært at holde lysten oppe. Læg mærke til, hvad det er der stresser dig, og forsøg at gøre noget ved det, organiser evt. din kalender.
  1. Porno: Hvis du dyrker for meget sex med en virtuel partner, eller bare onanerer til billeder, så kan du vænne din hjerne til det quick-fix, og så har du brugt dine ressourcer på den udløsning. Når du gør det over længere tid, vil du vænne din krop til de hurtige hormoner, du får ved et quick-fix, og så kan den slet ikke finde ud af at interagere med en partner. Så er der kun en løsning, cølibat i en længere periode.
  2. Rod i parforholdet: Hvis du og din partner ikke har det for godt med hinanden, går og skændes eller hakker på hinanden, så er det lige så naturligt, at manden ikke har lyst til sex, som det er for kvinden. Her kan det være på sin plads at få lidt hjælp til at komme tilbage på sporet. I kan begynde med at give hinanden ros og se, hvad der sker – men det skal være ros, du mener.
  3. Børn i soveværelset: Hvis I har små børn, som optager dobbeltsengen, så sørg for at finde hinanden andre steder end i soveværelset, gå eks. i bad sammen. For det er meget logisk, at I ikke har lyst til sex, når der ligger små børn og sover helt tæt på jer, så er man mere optaget af, om de hører noget, eller man skubber til dem. Måske kan I også overveje, om det er på tide, at børnene sover i deres egne senge.
  4. Projekt baby: Hvis I er i gang med at blive gravide, kan det virkelig være med til at slå mandens sexlyst ned, at han ved, at hun (måske) kun har lyst til ham, fordi hun vil have en baby. Begge parter kan få sexlysten ødelagt af at føle, at det er en pligt, og nu er temperaturen dit og dat, og månen står rigtigt, så skal vi være ophidsede.

Prøv om I kan gøre det sjovt i stedet for, lave det til dates eller sex nogle andre steder end I plejer, måske på et hotel eller i skjul på stranden – eller give hinanden en dejlig massage og sig “I dag skal vi ikke have sex, bare nyde…” Se hvad der sker.

Du er som sædvanligt velkommen til at skrive med spørgsmål og kommentarer til info@kimisand.dk