Kys er en vigtig måde at sende et signal til en eventuel partner om, at du vil noget med vedkommende. Det er med til at skabe og holde samhørigheden ved lige i et parforhold.

Men det er også vigtigt, at det bliver gjort på den rigtige måde. Så tal gerne med hinanden om, hvordan I kan lide at blive kysset. Der er lavet undersøgelser om, hvordan kvinder og mænd gerne vil kysses, og her er lige lidt fifs:

Kvinder bryder sig ikke om, at manden kysser for aggressivt, og hun vil gerne have tid til at få luft ind i mellem. Lad også være med at stikke tungen for langt ned i halsen på hende.

Mænd ønsker sig, at kvinder oftere tager initiativ til kys, samt at de bruger tungen mere under kysset. Fortæl din kvinde, hvad du godt kan lide, og du kan rose hende, når hun gør det rigtigt.

Hvis du er en tantekysser, altså med en spids trutmund, eller med hårde læber, er det en god ide at bløde lidt op og kysse lidt undersøgende i stedet for. Gør gerne dine læber lidt fugtige og mærk efter, hvordan hun reagerer, lyt til hendes åndedræt. Du kan høre, når det begynder at virke ophidsende på hende, ved at hun begynder at trække vejret dybere og måske bliver lidt mere stakåndet. Med mindre det er fordi, hun ikke kan få luft 😉

1. Kys er godt for immunforsvaret. Når vi kysser, udsættes vi for millioner af bakterier, og det er godt, for så danner vores krop antistoffer, modstand mod udefrakommende alvorligere bakterier.

2. Kys er godt for din levealder. Mænd der kysser deres koner farvel om morgenen lever i gennemsnit fem år længere end mænd, der ikke gør

3. Kys får din kvinde til at længes efter dig, fordi kysset skaber samhørighedsfølelser.

4. Kys virker afstressende, fordi der frigives både lykkehormoner og kærlighedshormoner.

En ting er dog gældende for at disse ting skal virke: Kysset skal være med følelse og vare over 30 sekunder. Når det gør det, begynder vi at frigive alle de gode hormoner, som gør os glade og raske. Så kys noget mere – også når det ikke skal føre til sex.

Mange kvinder tager ikke initiativ til kys, fordi de er bange for, at det skal føre til sex. Men mænd, husk at mange kys uden sex kan føre til rigtig god sex, når der er lejlighed til det. Det er en rigtig god måde at varme din kvinde op på.

Rigtig dejlig kysse-weekend!

Skriv gerne med kommentarer eller spørgsmål til mig: info@kimisand.dk. Husk du kan også få konsultation hos mig via Skype eller Facetime.

Du kan læse mere om Mandesidens sexolog Kimi Sand på hendes hjemmeside www.kimisand.dk