Det perfekte kys

De fleste har med garanti en holdning til, hvordan et godt kys føles. I artiklen her har vi besluttet os for at kigge lidt nærmere på videnskaben omkring, hvad et godt kys er og gør ved os mennesker. Og lad os bare indse det – damerne kan godt li’ det.

Fortsætter efter reklamen:

1: Sådan her vil en kvinde kysses 

Kys virker beroligende i hjernen. Jep, den er god nok. Når du kysser, sender din krop mindre kortisol rundt, hvilket virker afstressende på hele korpus.

Men ifølge forfatteren bag bogen ”The Art of Kissing”, William Cane, er der faktisk en bestemt måde, kvinder gerne vil kysses på.

Fortsætter efter reklamen:

I sine undersøgelser har William Cane fundet frem til, at kvinder generelt ønsker, at mænd bevæger deres tunger mindre aggressivt rundt. Ligesom kvinderne efterspørger pauser fra kysseriet, så de kan trække vejret indimellem. Fair nok…

Og sidst, men ikke mindst, kræver et godt kys, at du har styr på din mundhygiejne.

Så budskabet lyder: Sæt farten ned og vær opmærksom.

1: Kys udløser kærlighedshormon

Reklame:

Når du kysser, frigiver du et hormon i hjernen, kaldet oxytocin. Hormonet har fået kælenavnet ‘kærlighedshormonet’, fordi når det frigives, får du automatisk en følelse af en tættere samhørighed, tillid og kærlighed med din kyssepartner.

2: Et kys afslører, hvor gode dine gener er!

Når du kysser, vil du ubevidst opsnappe en masse duftstoffer, kaldet feromoner. De kan fortælle dig, om personen foran dig er sund og rask. Et studie fra Oxford University har vist, at det særligt er hunkøn, der observerer mænds feromoner. Pointen er, at hvis en kvinde kan dufte, at dine feromoner er anderledes, vil du være et godt match, da I vil kunne få et sundt barn sammen.

3: Et farvelkys øger din levealder

Et andet studie har påvist, at mænd, der kysser konen farvel om morgen, kan forlænge levealderen betragteligt. Faktisk med hele 5 år, siger studiet.

De psykologer, der har lavet undersøgelsen, peger på, at en god morgen mindsker irritation. Det betyder, at man er mere overbærende i trafikken og dermed undgår flere uheld f.eks. på vej til jobbet.

4: Kys dig til et stærkere immunforsvar

Når du tungekysser, udveksles der op imod 80 millioner bakterier. Sådan lyder konklusionen fra et forskerhold ved State University of New York. Og faktisk gør de mange bakterier noget godt for din krop. De styrker nemlig dit immunforsvar og kan i sidste ende betyde mindre sygdom.

5: Kys aktiverer en masse muskler

Et godt kys kræver, at vi bruger mindst fem af vores 12 ansigtsmuskler. Så damerne skal ikke komme og sige, at det ikke kræver en veltrænet mand at levere et godt kys.

Kilde: Samvirke


Reklame: