Mere sex i krisetider

Hvis du oplever, at lysten til sex er steget hos enten dig selv eller din partner her i Corona-tiderne, så er du ikke alene. Og det er faktisk ikke unormalt i krisetider.

Det kan godt være, at vi skal holde afstand i det offentlige rum, men til gengæld er vi mere intime med vores partnere i øjeblikket, tyder mange undersøgelser på.

For selvom Danmark er lukket ned, så gælder det bestemt ikke for de webshops, der sælger sexlegetøj. Når en krise rammer os, er det historisk bevist, at vi simpelthen bliver mere aktive i soveværelset.

De dyrkede også mere sex under Andens Verdenskrig

Ifølge historiker og forfatter Thomas Oldrup, der har skrevet bogen ‘Fanden tage i morgen – Sex, køn og kærlighed under besættelsen’ skete det samme under Anden Verdenskrig.

De voksne skruede simpelthen op for sexlivet. Nogle vil måske mene, at de to ting ikke kan sammenlignes. Men fælles for begge kriser er, at voksne keder sig mere end normalt, fordi man simpelthen oplever sanktioner.

Læs også: “Magisk” T-shirt stoppede Ronni fra omfattende sved-operation

Danskernes sexliv under Anden Verdenskrig blussede op, som Danmark lukkede ned. Præcis som nu. Under besættelsen handlede det ikke om at holde social afstand, men derimod om at opretholde udgangsforbud, som trådte i kraft kl. 20. Og dengang var der ikke den samme underholdning digitalt som i dag.

“Der var ikke andet at lave ud over at læse vanvittigt mange bøger, som var datidens Netflix. Så man gik i “den lille biograf”. Det var et andet ord for, at man blev derhjemme og havde sex”, siger Thomas Oldrup.

Reklame:

Kilde: DR

Annonce:

Reklame: