En stor dansk spørgeskemaundersøgelse kortlægger, hvilken sexstilling der er danskernes foretrukne. Tilmed giver undersøgelsen indsigt i de bagvedliggende årsager til, at vi kan lide de sexstillinger, som vi nu engang kan.

774 danskere har bidraget til Temptations.dk’s spørgeskemaundersøgelse, der kortlægger, hvilken sexstilling der er danskernes favorit, og ifølge denne undersøgelse viser favoritten sig at være den gode gamle ’doggystyle’.

Herunder følger en – ifølge undersøgelsen – samlet top 10 over danskernes favoritsexstillinger. Efter hver sexstilling er der angivet en procentsats i parentes. Denne henviser til, hvor stor en andel af undersøgelsens respondenter der pegede på den givne sexstilling som deres favorit:

1) Doggystyle (21,8 %)
2) Missionærstilling med benene oppe (13 %)
3) Missionærstilling (12,4 %)
4) Cowgirl (10,6 %)
5) Liggende doggystyle (8,8 %)
6/7) Skeen med benløft (5,9 %)
6/7) 69’er (5,9 %)
8) Siddende cowgirl (4,7 %)
9) Reverse cowgirl (4,3 %)
10) Stående bagfra (3,9 %).

Sexolog Steen Blendstrup har med interesse dykket ned i undersøgelsen, og til ovenstående top 10 bemærker han:

”Hvis vi ser samlet på missionærstillingen og missionærstilling med benene oppe, så er denne stilling faktisk den mest populære, hvilket ikke overrasker mig. Fordelen ved missionæren er, at den giver mulighed for at veksle mellem “benene oppe” og dyb indtrængning og “benene nede”, hvor der også er god stimulation af klitoris. Begge versioner giver intimitet med øjenkontakt. Doggystyles force er, at den byder på en klar dynamik mellem det maskuline og det feminine. Manden “tager” kvinden, hvilket både en del mænd og kvinder værdsætter.”

En god sexstilling er velstimulerende

Undersøgelsens respondenter blev ikke blot adspurgt om deres yndlingssexstilling. Også motiverne bag deres valg blev de forhørt om.

Reklame:

I den forbindelse havde de mulighed for at vælge mellem en række prædefinerede årsager, hvor det var dem tilladt at markere mere end en årsag.

De tre årsager, der hyppigst blev markeret, var følgende:

  1. Den stimulerer mig bedst (46,5 %)
  2. Kan godt lide intimiteten (34,8 %)
  3. Udsynet er godt – der er er noget frækt at kigge på (31,3 %).
Annonce:

Reklame: