Reklame:

Denne omgang byder også på lidt historie, da dagens cocktail begyndte at blive populær både før, under og specielt i efterdønningerne af 1. Verdenskrig.

Opkaldt efter den famøse ”Canon de 75 modéle 1897”, som var en fransk all-round artillerikanon brugt under krigen, blev cocktailen især populær i Frankrig, da kanonen (i franske øjne) var årsagen til, at Frankrig sejrede under 1. Verdenskrig.

Så vi har med en fransk 75-mm artillerikanon at gøre, som får en cocktail opkaldt efter sig… Kan I gætte hvilken? Vi taler selvfølgelig om ”French 75”!

Reklame:

Hvor stammer den fra?
French 75 fik sit officielle navn og opskrift gennem 1920’erne, og den første officielle registrerede tekst på opskriften med dens navn var i Harry’s ABC of Mixing Cocktails, som blev udgivet i 1922.

Hvor cocktailen minder ufatteligt meget om en Tom Collins, så afviger den ved at erstatte danskvand med champagne, som giver cocktailen sin unikke karakteristik.

Der findes dog mange referencer i starten af 1900-tallet og løbende gennem 1. Verdenskrig, hvor cocktailen også bliver nævnt i en form eller en anden – eller under et andet navn (bl.a. ”Soixante-Quinze cocktail”, som betyder 75 på fransk). Mange bartendere hævder derfor at have opfundet French 75, så det er svært at sige, hvem der egentlig gjorde det.

Reklame:

Uanset hvem der gjorde det, så er vores version som følger:
4 cl Roku gin
3 cl Citronsaft
3 cl Sukkersirup
Top af med champagne eller anden mousserende vin

Gin, citronsaft og sukkersirup hældes i en shaker med ca. 6-8 isterninger og shakes godt til.

Indholdet hældes derefter over i et bredt champagneglas (man kan også bruge et ”highball glas”) med nye isterninger. Top drinken af med champagne til sidst.

Reklame:

Hvorfor lave en French 75?
Udover at det er en KANON cocktail, så er den også super frisk og velsmagende – og god at imponere med!

Hvilken cocktail vil du gerne have, at Sashia laver næste gang? Smid en kommentar på opslaget på Facebook.


Du kan læse mere om iLoveCocktails her!