Ekstra lille lomme i jeans

Der er nok mange, der før har overvejet, hvad den lille lomme bruges til – men nu er årsagen bekræftet.

Fortsætter efter reklamen:

Har du nogensinde overvejet, hvorfor mange jeans har en lille, måske meningsløs lomme. Hvis du har, er du nok ikke alene. Det skriver Dagens.dk.

Lommerne kan dateres tilbage til 1890, hvor de blev syet ind i Levis’ ‘waist overall’. Dengang blev de almindeligvis brugt til lommeure, hvilket de ikke ligefrem bruges til længere.

Levi Strauss’ helt egen historiker, Tracey Panek, har over for Insider, knyttet nogle ord til lommens historie.

Fortsætter efter reklamen:

“Det ældste par taljeoveralls i Levi Strauss-arkivet er fra 1879. Bukserne havde en urlomme syet ind. Overalls fra det 19. århundrede havde en enkelt baglomme under læderlappen.”

Hun fortæller efterfølgende, at den lille lomme aldrig har været syet på jakkesætsbukser, fordi et lommeur ville være en del af indersiden af jakken.

Verdenskrig har betydning
Idéen om at have en lille lomme er derfor ret meningsløs, men der er dog alligevel en årsag til, at den fortsat eksisterer.

Interessant nok skyldes det anden verdenskrig – og Panek fortæller hvorfor:

Reklame:

“Urlommen under Anden Verdenskrig endte med at få fjernet de to hjørnenitter, da man dermed kunne spare metal til krigsindsatsen. Hjørnenitterne vendte dog tilbage efter krigen, og det endte såmænd med, at de to øverste hjørnenitter blev inkluderet i vores design, Arcuate.”

“Urlommen var altså et originalt element i vores blå jeans, som nitterne på vores lommer og læderlappen, og det er for at bevare integriteten af det tidlige design, at Levi Strauss og Co. har valgt at bevare lommen,” fastslår Tracey Panek.

Reklame: