Hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone

Smartphonen er blevet en uundværlig del af danskernes digitale hverdag. Hele 80 pct. har altid deres smartphone inden for en rækkevidde på kun to meter, 40 pct. kigger på deres smartphone som det første, når de vågner om morgenen, og hver tiende dansker vil hellere undvære sex end deres smartphone.

Føler du dig afhængig af din smartphone? Så er du langt fra den eneste. En ny undersøgelse foretaget af OnePoll for OnePlus blandt 9.000 europæere mellem 18-35 år viser nemlig, at smartphonen på tværs af Europa er blevet en fast del af forbrugernes  digitale hverdag.

Her fremgår det bl.a., at danskerne i gennemsnit bruger deres smartphone i 5,2 timer om dagen og at syv ud af 10 har deres smartphone liggende på natbordet. Samtidig viser undersøgelsen, at 40 pct. tjekker smartphonen som det allerførste, når de vågner om morgenen.

Hvad vil du helst undvære: Din smartphone eller sex?
Et liv uden en smartphone er for mange helt utænkeligt, men hvor langt vil forbrugerne  egentlig gå for muligheden for at kunne være online, hvor som helst når som helst?

Ifølge undersøgelsen vil danskerne gå ret langt. Her svarer hver tiende dansker (11,2 pct.), at de hellere vil undvære sex end deres smartphone, mens hele 42 pct. svarer, at de hellere vil undvære alkohol.

Der er endda danskere, der hellere vil ofre tætte relationer end at skulle undvære deres  smartphone. 7 pct. svarer, at de hellere vil have deres smartphone end deres partner, mens 6 pct. svarer, at de godt kunne undvære deres bedste ven, hvis det betød, at de fortsat kunne beholde deres smartphone.

COVID-19 har sat skub i mobil gaming
Danskerne har ifm. nedlukningen været mere hjemme end normalt, og dét har haft en tydelig effekt på den digitale adfærd. I undersøgelsen svarer 59 pct. af danskerne, at de under pandemien har brugt mere smartphone-tid end normalt, og knap en tredjedel (28 pct.) svarer, at de har brugt markant mere tid på deres smartphone.

I undersøgelsen bliver danskerne også spurgt, hvilke apps de har brugt mere tid på i det forgangne år på grund af corona-pandemien. Her svarer over halvdelen (51 pct.) sociale medier, mens hele 41. pct. svarer gaming apps. Tredjepladsen over mest anvendte apps under corona går til streaming apps (39 pct.) efterfulgt af besked apps (26 pct.) og shopping apps (25 pct.).

Reklame:

Lavt batteri kan give sved på panden
Hvis man hører til den gruppe, der bruger sin smartphone til alt fra arbejde til streaming over spil og film til nyheder, så sætter man pris på god batterilevetid. Dette understreges også i rapporten, hvor hele 60 pct. af danskerne svarer, at de har oplevet en angstlignende tilstand, hvis deres smartphone er ved at løbe tør for strøm i situationer, hvor de ikke har adgang til en oplader.

Annonce:

Reklame: