Annonce:

Studerende slår verdensrekord: Robot løser professorterning på 0,103 sekunder

Fire amerikanske studerende har bygget en robot, der løser professorterning hurtigere end et menneske kan nå at blinke – og rekorden er nu officiel.

En gruppe studerende fra USA har sat en ny verdensrekord i hastighed med deres hjemmelavede robot, der løser en professorterning på bare 0,103 sekunder.

Den utrolige præstation fandt sted på Purdue University i Indiana, hvor de fire ingeniørstuderende står bag det rekordhurtige projekt.

Robotten, der er døbt Purdubik’s Cube, blev bygget af Matthew Patrohay, Junpei Ota, Aden Hurd og Alex Berta, som alle læser på Elmore Family School of Electrical and Computer Engineering.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Med avanceret hardware og egenudviklede algoritmer klarer robotten udfordringen hurtigere, end øjet kan følge med.

Hurtigere end et blink med øjet

“Vi løser på 103 millisekunder,” udtalte Matthew Patrohay til universitetets hjemmeside. “Et menneskeligt blink tager mellem 200 og 300 millisekunder. Så før du overhovedet registrerer, at den bevæger sig, har vi løst den,” fortæller han.

Projektet blev officielt testet og godkendt den 21. april i universitetets laboratorier. Robotten bruger farvegengivelse og lynhurtig motorstyring til at finde den optimale løsning, og teamet har selv finansieret store dele af konstruktionen.

Inspirationen til projektet kom fra en video, Matthew så i gymnasiet, hvor MIT-studerende klarede en professorterning på 380 millisekunder.

Videoen blev en inspiration for de studerende: “Jeg tænkte, ‘det er et vildt projekt. Det må jeg prøve at slå en dag’. Og nu står jeg her og har gjort det,” siger han.

Videoannonce:

Rekorden er kulminationen på 15 års konkurrence

Rejsen mod den hurtigste robot har været lang. Den første rekord i 2009 lød på over ét minut. Siden da er grænsen gradvist presset ned af både britiske, tyske og japanske teams.

Den tidligere rekord blev sat i 2024 af Mitsubishi Electric i Japan med en tid på 0,305 sekunder.

Nu har de fire Purdue-studerende skåret over to tiendedele af den tid – og det bringer dem op på førstepladsen.

Ifølge lektor Nak-seung Patrick Hyun, som har vejledt holdet, handler bedriften om mere end blot et rekordforsøg: “Det handler om at skubbe til grænserne for, hvad syntetiske systemer kan opnå. Det bringer os tættere på at forstå ekstremt hurtige styresystemer – som dem vi ser i naturen,” fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen:

Gruppen har ikke meldt ud, om der kommer en videreudvikling af Purdubik’s Cube, men rekorden står nu som den hurtigste i verden.

Har du læst?

Flere populære artikler

Annonce:

Seneste artikler

Annonce:

HAR DU LÆST?

Annonce:

Følg Mandesiden

74,000FansLike
19,800FølgereFølg
Annonce:

Auto Show Annonce

Altid gratis artikler