Reklame:


Strillo
Strillo er stiftet af adm. direktør Christoffer Rasmussen, app-udvikler Max Theilade såvel som serieiværksætterne Peter Skov Halling og Hong Reese-You. Sammen har Christoffer og Max tidligere stiftet e-bogsplatformen Riidr, som siden er frasolgt til JP Politikens Hus. Redaktør og medejer, Tobias Matthiesen, har baggrund som journalist ved Børsen og lærebogsforfatter.

En hidtil uset form for lydtjeneste træder nu ind i det danske medielandskab.

Strillo er en app med kurateret indhold fra toneangivende udenlandske medier såsom The New York Times, The Economist og Der Spiegel samt danske medier som Altinget, Økonomisk Ugebrev og POV International. Hver dag udkommer 3-5 dybdegående artikler med fokus på politik, økonomi, erhverv, klima og tech, indtalt af professionelle oplæsere og stemmeskuespillere.

Visionen er at skabe en medieplatform, der tager brugerne højt op over den daglige nyhedsstrøm og klæder dem på med kvalitetsjournalistik fra verdens førende aviser. Journalistikken er faglig og saglig og går bag om tidens store temaer.

Fortsætter efter reklameblokken:

”Som bruger vil du udvide din horisont og se verden fra nye perspektiver med forskellige vinkler på tidens store dagsordner på tværs af medier og ideologiske ståsteder,” fortæller adm. direktør Christoffer Rasmussen.

Risikerer at blive klogere
”Man har et standpunkt, til man ta’r et lyt”, lyder mantraet for Strillo, som advarer dets lyttere om, at det udvalgte indhold vil overraske og kan risikere at gøre lytterne klogere.

Reklame:

”Vi er af den overbevisning, at man altid kan blive klogere og udvikle sine standpunkter, hvis man giver sig tid til at lytte. Det mener vi i høj grad, at Strillo kan understøtte. Samtidig tror vi, at lydformatet er det greb, der gør, at det kan passe ind i en travl hverdag, idet du kan lytte på Strillo, når du f.eks. pendler, laver mad eller vasker tøj,” fortæller redaktør Tobias Matthiesen.

Målet er 7.500 brugere inden for et år, hvorefter de vil udbrede tjenesten til resten af Skandinavien og derefter det kontinentale Europa.

”Vi har sat nogle ambitiøse målsætninger, og det bunder ganske enkelt i, at vi har en stor tro på, at der er brug for en lydtjeneste som Strillo, som hjælper brugerne med at sortere og selektere i den enorme mængde journalistik, der publiceres på verdensplan. Som lytter får du adgang til artikler skrevet af nogle af verdens mest anerkendte journalister og førende tænkere, såsom Pulitzer-vindende journalister, Nobelpris-modtagere og verdensledere,” fortæller Christoffer Rasmussen.

Hvad betyder navnet Strillo?
Strillo er inspireret af italiensk, hvor ordet betyder noget i retning af udråb og har været brugt af avissælgere på gaden.

Reklame:

Strillo koster 59 kr. pr måned eller 399 for et helt år. Der er en to ugers gratis prøveperiode. Kan hentes i Apple App Store eller Google Play-butikken.