Kristian von Hornsleth NFT 2,0
Kristian von Hornsleth NFT 2,0

Tidligere på året slog Danmarks førende provo-kunstner Kristian von Hornsleth Danmarksrekord i salg af NFT- kunstværker. Nu vil han slå sin egen rekord med kollektion 2.0, når 777 digitale kunstværker bliver sat til salg.

Fortsætter efter reklamen:

I april 2022 satte kunstneren Kristian von Hornsleth Danmarksrekord, da han på bare 30 minutter solgte NFT-kunstværker to millioner kroner. Kollektionen gik under navnet Rebels of Wealth og kritiserede med afhuggede hoveder af Facebooks Mark Zuggerberg og Amazon-grundlægger Jeff Bezos vores hovedløse accept af overvågnings-kapitalismen. Nu forlænger kunstneren fuckfingeren med en kollektion 2.0. Den er Hornsleths modspil til den datafikserede kultur, og ideen bag er, at folk ikke blot skal være tilskuere til krypto- og NFT-eventyret, men skal være aktive spillere.

Det kommer til udtryk ved, at digitale kunstværker bliver anonymiserede karakterer, der er iført Hornsleth-farvede hættetrøjer og gasmaske eller anden form for maske. Dermed bliver modellernes identitet holdt skjult for betragteren.

– Den fuldstændig vanvittige tendens til at vi gladelig tillader virksomheder som Facebook og Google at have rettighederne til vores personlige data, skal vi gøre op med. Der er en ekstrem sløsethed over håndteringen af vores data, og derfor sørger jeg med kollektion 2.0 for, at folk kan bestemme over deres identitet. Det er essensen af kryptomarkedet, at man kan beholde sin identitet uden at give al sin data ud, forklarer Kristian von Hornsleth.

Fortsætter efter reklamen:

Trodser krig, pandemi og pædofili
Når kunderne køber et af de i alt 777 NFT-værker, vil de efter købet modtage et tilfældigt udvalgt kunst-print og NFT fra kollektionen. Tanken bag projektet er, at Hornsleth vil bevæge sig hen mod at skabe et dissideret NFT-community.

– Vi er det eneste projekt i Danmark, der har formået at sælge kollektionen ud og sikre salg på det sekundære marked. Det har vi gjort på trods af Ukraine-krigen, kryptocrash. klimakatastrofer, pædofili i den katolske kirke og pandemien, siger Kristian von Hornsleth.

Med den første kollektion fyldte Hornsleth sit skib med købere af 1.111 NFT-værker. Alle køberne fik, udover et unikt digitalt stykke kunst, en signeret plakat med i købet samt muligheden for at vinde et ægte Hornsleth-maleri. På den måde blev det digitale gjort fysisk, hvilket var en meget bevist strategi fra kunstneren.

– Jeg har denne gang valgt at spille med helt åbne kort og være særdeles aktiv på de sociale medier. Jeg har fortalt detaljeret om, hvad jeg laver, og det ser jeg frugten af, da tusindvis af loyale rebeller ytrer deres længsel efter version 2.0 af kollektionen, siger Kristian von Hornsleth.

Reklame:

Kristian von Hornsleth NFT 2,0
Kristian von Hornsleth NFT 2,0

Danmarks første krypto-konference med flamboyant milliardær
Skibet har nu lagt til kaj igen, og den næste rejse kan begynde. Med den nye kollektion bliver det digitale endnu engang gjort fysisk. Med kunstværket følger nemlig en billet til den kommende NFT-konference, som Kristian von Hornsleth står bag.

Konferencen er den første af sin slags i Danmark og vil samle hele det danske krypto-fællesskab. De to prominente bitcoin- milliardærer Lars Seier Christensen og Niklas Nikolajsen er blandt deltagerne, og de holder på konferencen oplæg om kryptovaluta, NFT og Blockchain.

De 777 NFT-værker bliver sat til salg tirsdag den første november på hjemmesiden HornslethNFT.dk.

Hvad er en NFT?
NFT er en forkortelse for non-fungible-token – altså ikke-fungibelt token, der oprettes gennem blockchain-teknologi. Når noget er ikke-fungibelt, er det unikt i sin form og ikke udskifteligt med et andet duplikat. Du kan også se på det ikke-fungible tomen som en karakteristisk digital egenskab, der ikke har en anden kopi i verden.

Reklame: