Hvad gør man af 1.000 poser baconchips, 100 is fra Frisko, 45 kasser bacon, 10 kasser frankfurter og 3.000 Mokai’er, der nærmer sig sidste salgsdato? I fodboldklubben AGF og Ceres Park & Arena afleverer de det hele i Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butik i Aarhus, og bidrager dermed til at reducere madspild og hjælpe verdens fattigste.

Hos AGF og Ceres Park & Arena har corona-krisen givet en række dilemmaer i forbindelse med de varer, der normalt er klar i boderne til fodboldkampe på Ceres Park eller til koncerter i Ceres Arena. Varerne kan ikke sælges, da både stadion og arena står tomme hen uden publikum.

Udfordringerne med det overskydende stadion-øl blev løst ved, at det blev til håndsprit. Men nu nærmer sidste salgsdato sig også på en række af de andre produkter, som normalt langes over disken i Ceres Park & Arena.

For at maden ikke skal ende i skraldespanden, har AGF nu indledt et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, der driver supermarkederne Wefood. De sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet bedst-før-dato – varer der ellers ville være blevet smidt ud. Derfor er der nu varer som sodavand, chips, nøddemix, shakers, pølser, bacon og is på vej til Wefoods butik på Vesterbro Torv i Aarhus.

“Corona-krisen har givet os en udfordring med vores varelagrer, hvor vi risikerer at brænde inde med mange produkter, hvis ikke vi tænker ud af boksen. Og da vi hverken må eller vil sælge varer, som har overskredet deres holdbarhedsdato – endsige forære det væk – tog vi kontakt til Wefood for at høre om de kunne hjælpe,” siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard og fortsætter:

“Her blev vi mødt med åbne arme og en mulighed for at give noget videre til et godt formål. Wefood er specialister i at bekæmpe madspild og har skabt nogle fantastiske butikker. Så det er en rigtig god løsning, at de nu tager imod vores overskudsvarer.”

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ofte kasserer, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt billigere end i andre butikker og overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Reklame:

“Det er godt tænkt af AGF og Ceres Park & Arena, at de sender deres varer videre til os. Det er ganske enkelt en smuk aflevering serveret med samfundssind og udsyn. Nu hvor alt er lukket ned i Danmark, så risikerer vi store mængder af madspild. Men med lidt omtanke kan man få det bedste ud af situationen,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og fortsætter:

“Det gør AGF i et flot samarbejde med vores Wefood-butikker, hvor kunder og fans får glæde af billige stadionpølser og andre gode sager. Det kommer til at gøre gavn for både kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste.”

Wefood-butikkerne er udelukkende drevet af frivillige, og alt overskud går til mennesker i nød via Folkekirkens Nødhjælps arbejde. I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods madspildsbutikker i henholdsvis Aarhus og københavn.

I år bliver det tal altså suppleret af varer fra AGF og Ceres Park & Arena. Så nu kan kunderne i Wefood se frem til baconchips med AGF-logo på posen og ægte stadionpølser i køledisken.

Annonce:

Reklame: