Hylder farkroppen

Kropspositivitet handler også om mandekroppen – og den fortjener om nogen at få nogle kærlige ord med på vejen, mener dansktopsangerinden Anne Katrine Tove Brix, der hylder farkroppen i sin nye single.

Fra pressemeddelelse: Kampen for retten til at have og elske den krop, man nu engang har, kæmpes i disse år under fanen kropspositivitet, hvor der skal være plads til alle kroppe. Og plads skal der til, når det handler om mandekroppen, mener dansktopsangerinden Anne Katrine Tove Brix, der har skrevet en kærlighedserklæring til den modne danske mandekrop i sin nye single ’Jeg synes, du er dejlig’.

– Jeg synes, at vi tit snakker om kvinder med former, og det er fint, men det er altså også noget, manden kan få med tiden, og det skal der være plads til, proklamerer Anne Katrine Tove Brix og fortsætter:

– Vi bliver jo alle sammen ældre, og så sker der bare nogle ting med kroppen. Det må man tage med, og man kan stadig sagtens være dejlig, selvom man måske har lidt ekstra på sidebenene – også som mand. Det er min mand bestemt, og derfor har jeg skrevet nummeret til ham.

Er vokset op med plads til kroppen

Som datter af den nu afdøde model og skuespiller Birthe Tove, der især var kendt for sin medvirken i 70’ernes sengekantsfilm, er Anne Katrine Tove Brix vokset op med et frit forhold til kroppen.

– I min opvækst var der ikke noget med, at man skulle gå og gemme kroppen væk eller være blufærdig over de skønhedsfejl, sådan en krop nu engang har. Det har været godt for mig at vokse op med en positiv og naturlig tilgang til kroppen. Det prøver jeg at give videre til mandekroppen på en kærlig måde og med et glimt i øjet, lyder det fra sangerinden.

Skrev sangen til sin mand

Reklame:

Det er ikke nogen hemmelighed, at sangerinden har skrevet nummeret til sin mand, som hun mødte i bedste ’Den Eneste Ene’-stil, da han var den heldige håndværker, der skulle renovere hendes badeværelse tilbage i 1999.

Selvom det nu er 22 år siden, satte hun sig for nogle måneder siden ved klaveret midt om natten og komponerede nummeret til ham. Og selvom hun i sangen kalder ham en ’leverpostej’, forsikrer hun, at det er en vaskeægte kærlighedserklæring.

– Leverpostejen er så klassisk dansk et stykke smørrebrød, og vi kommer tit til at give den en lidt negativ klang. Men vi elsker den jo for det, den er. Og den kan absolut ikke erstattes af noget andet. Sådan har jeg det også med min mand. Det handler i bund og grund om, at selvom årene gør noget ved vores fysik, så kan man godt stadig have lyst til hinanden, og det tror jeg er vigtigt at give udtryk for. Man skal huske at sige, at man synes, at ens mand eller kone stadig er dejlig.

Nummeret ’Jeg synes, du er dejlig’ er skrevet af Anne Katrine Tove Brix og produceret af Jan Lysdahl.

Annonce:

Reklame: