Alphabeat
Alphabeat

Alphabeat og VM-holdet fra 86 går head-to-head, når det kommer til at være den mest populære fodboldsang.

EM er i fuld gang, og for første gang vil 10 byer på tværs af Europa være vært for turneringen denne sommer. Alle lande har deres sange, og i Danmark er vi særlig glade for nostalgien.

I takt med at tuneringen nærmede sig sin start, har Spotify oplevet en stigning på 68% af daglige streams af brugergenerede fodbold-playlister på platformen mellem januar og juni 2021.

Spotify-lyttere i Danmark mindes gamle fodboldøjeblikke med en række klassiske fodboldsange. Det er de gamle fodboldsange fra slutfirserne og begyndelsen af halvfemserne, der tager guld og sølv. Den mest populære sang har i årets første seks måneder været VM-holdet med Re-sepp-ten. Rocazino med En for alle.  tager andenpladsen. Men der er også plads til nye sange, da Alphabeat skubber nostalgien til side, og placerer sig på tredjepladsen med herrelandsholdets nye officielle EM-sang, Danmarks Dynamite

Spotify-brugere lytter også til fodboldpodcast for at komme i den rette stemning til sommerens store fodboldbegivenhed. Den tyske landholds- og Real Madrid-stjerne Toni Kroos har sammen med sin bror den mest lyttede fodboldpodcast, Einfach mal Luppen, på platformen i verden. De to brødre drøfter alt fra heftige frispark i de store kampe, familiehistorier og møder med berømtheder som Robbie Williams. I Danmark er den mest lyttede fodboldpodcast Graulund I Dybden, hvor den tidligere landsholdsspiller Peter Graulund taler fodbold med tidligere kollegaer om de store og afgørende øjeblikke i karrieren.

Andre store fodboldpodcast på tværs af Europa er The Gary Neville Podcast, Tifo Football Podcast og Top of the Foot.

På ægte patriotisk vis har Spotify-brugerne streamet deres nationalsange. Af de lande som deltager i EM, er Frankrigs “La Marseillaise” den mest streamede nationalsang globalt. På andenpladsen kommer Englands “God Save The Queen” efterfulgt af Sveriges “Du gamla, du fria” på tredje. Vi danskere kommer ind på en 16. plads med “Der er et yndligt land”.

Top 5 mest streamede klassiske fodboldsange i Danmark på Spotify i perioden januar til juni 2021:

Reklame:

 1. Re-sepp-ten, VM Holdet
 2. En For Alle … , Rocazino 
 3. Danmarks Dynamite, Alphabeat & Herrelandsholdet
 4. Danmarks Drenge, Søren Poppe
 5. We Are The People (feat. Bono & The Edge) – Official UEFA EURO 2020 Song, Bono, Martin Garrix, The Edge

Top 5 mest streamede fodboldpodcasts på Spotify i perioden januar til maj 2021:

 1. Graulund I Dybden
 2. Fodboldlisten
 3. BrøndbyLyd
 4. Bech Bag Bolden
 5. Mediano Sport & Perspektiv

Top 5 mest streamede globale fodboldpodcasts på Spotify i perioden April og may 2021:

 1. Einfach mal Luppen
 2. talkSPORT Hit
 3. Football Weekly
 4. The Greatest Game with Jamie Carragher
 5. kicker meets DAZN – Der Fußball Podcast
Annonce:

Reklame: