Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: En italiensk supersyntese

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini er en tohjulet fortolkning af den ekstreme Huracán STO. Den kraftfulde motorcykel er det andet projekt i samarbejdet mellem de to berømte italienske performancemærker.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini er en legemliggørelse af de værdier, som deles af Ducati og Lamborghini. To performancemærker, som begge hører hjemme nær storbyen Bologna i Emilia-Romagna-regionen, og som hver især har haft afgørende indflydelse på historien om Italiens motorkultur.

Ved at kombinere den kraftfulde Panigale V4 S med designelementer og stilistiske features, som er umiskendeligt Lamborghini, har Ducati tilføjet en helt ny og eksklusiv model til motorcykelmærkets program. Streetfighter V4 Lamborghini produceres i en begrænset serie på 630 eksemplarer plus 63 eksklusive specialmodeller, og modellen genfortolker de koncepter, som førte til fødslen af den ekstreme Lamborghini Huracán STO.

Dette inkluderer elementer, som er typiske for sportsvognsmærkets DNA, herunder anvendelsen af letvægtsmaterialer og den særlige kombination af farverne grøn og orange.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: En italiensk supersyntese

630 eksemplarer – plus 63 ekstra

Det er Ducati Style Center, som i samarbejde med Lamborghinis designafdeling, Centro Stile, har redesignet de ydre elementer på den kraftfulde motorcykel. Disse elementer tæller blandt andet de specialfremstillede, smedede hjul hvor bagfælgen prydes af en markant titanium-møtrik. Designet af forskærmen henter inspiration fra luftkanalerne i STO-modellens ’cofango’ – bilens forreste del, som samler forskærme, fronthjelm og frontspoiler i én samlet enhed – og desuden er elementer som tankdækslet og -coveret, bundskjoldet og halen skabt i samme type kulfiber, som bruges til supersportsvognene fra Sant’Agata Bolognese.

Motorcyklens grafik gengiver STO-logoet samt tallet 63, hvilket refererer til det årstal, Automobili Lamborghini blev grundlagt. Ganger man dette tal med 10, fås desuden det antal eksemplarer, som bliver produceret, nemlig 630. Farverne er præcis de samme, som anvendes til Huracán STO med grundfarven ’Verde Citrea’ og den orange ’Arancio Dac’ som kontrast. Der er også luftindtag på eksempelvis halen, som matcher STO-modellens kølekanaler til bilens bageste bremser. Selv sædet er inspireret af supersportsvognen med orange syninger, som matcher grafikken Og endelig er modelnavnet og motorcyklens eksakte nummer er vist på en metalplade indsat på tankens kulfibercover.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: En italiensk supersyntese

Superkræfter og matchende outfit

Hjertet i den nye Ducati Streetfighter V4 Lamborghini er den 1.103 kubikcentimeter store og kraftfulde Desmosedici Stradale-motor med 208 hestekræfter og tørkobling som på Ducati MotoGP- og Superbike-modellerne.

Ud over de 630 planlagte eksemplarer vil Ducati desuden tilbyde en endnu mere eksklusiv serie på blot 63 udgaver, dedikeret til Lamborghini-kunder, som takket være Ducati Style Center vil være i stand til at skræddersy deres Ducati Streetfighter V4 Lamborghini med fælge og andre elementer i samme farve som deres bil. Disse eksemplarer vil blive fuldendt gennem Ducatis program for særlige kundeønsker, Speciale Clienti. Her vil det være eksempelvis muligt at vælge farver på bremser samt sædedetaljer ud fra STO-farvepaletten – gul, rød, sort og orange – som tillæg til standardfarverne.

Endelig vil ejerne af Ducati Streetfighter V4 Lamborghini også få mulighed for at fuldende looket med hjelm, jakke og heldragt i matchende design og farver.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini blev præsenteret i forbindelse med 14. afdeling af MotoGP-mesterskabet, San Marino Grand Prix, på den italienske racerbane Misano World Circuit i september. Samarbejdet mellem Ducati og Lamborghini begyndte dog allerede i 2020 med specialmodellen Diavel 1260 Lamborghini, inspireret af den hybriddrevne hyperbil, Sián.

For mere information om Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, kontakt Ducati Danmark.