De bedste espressomaskiner
Fortsætter efter reklamen:

Hvad end du skal servere kaffe for en date, en ven – eller bare nyde en kop god kaffe selv, er der nogle ting, du skal vide for at kunne servere en god espresso for dine gæster.

Længe leve espresso!

Danskere er blandt de mest kaffedrikkende folkefærd i verden – faktisk indtager vi en fjerdeplads på verdensplan! De fleste af os foretrækker filterkaffen i dagligdagen, men skal det være ekstra lækkert, er det en espressomaskine, der skal på banen. Espresso kommer fra Italien og betyder ”kaffe under tryk”. Espresso er en bryggemetode – og ikke en kaffesort. Du kan imponere selv den mest skeptiske date, hvis du serverer en velbrygget espressodrik.

Vælg først den rigtige espressomaskine

Med en espressomaskine kan du brygge en lang række forskellige kaffedrikke. Det betyder, at du kan servere kaffe, der med garanti vil kunne imponere dine gæster – også dem, der ikke kan lide den kraftige smag af ”ren” espresso.

Fortsætter efter reklamen:

Kaffemaskiner varierer helt vildt i forhold til pris, design, anvendelighed og funktion. Heldigvis er der mange sider, der afprøver de forskellige maskiner for dig. Gå efter de espressomaskiner, der vinder titler som ”bedst i test”.

Der findes forskellige typer espressomaskiner. Nogle er fuldautomatiske, så du blot, med et enkelt klik, kan brygge alverdens kaffedrikke. Har du lidt mere snilde, kan du vælge en manuel espressomaskine og en espressokværn, så du helt selv kan styre, hvor fint kaffebønnen skal males.

Hvad kan du brygge med en espressomaskine?

Du kan brygge meget mere end den kop espresso, de fleste kender, som er en meget koncentreret og cremet kaffedrik. Alt dette kan du gøre hjemmefra.

Ristretto er en ekstra kraftig espresso, som du kun bør servere til ægte kaffeentusiaster. Doppio er, som navnet antyder, i det store hele ”bare” en dobbelt-espresso. Lungo er en variant, hvor gennemløbstiden er langsommere. Den er derfor ikke ligeså kraftig. Lungo anbefales til espresso-nybegyndere. Americano er det tætteste, du kommer på smagen af en filterkaffe. Server den til de, der stadig er skeptiske over for espresso, da denne kaffedrik kan serveres for de fleste.

Reklame:

Mange kvinder foretrækker Cappuccino og Caffe Latte. Cappuccino er en normal espresso blandet med mælkeskum. Latte blandes i stedet med varmet mælk, hvor kun en tredjedel er espresso.’

Latte Macchiato udgør 1 shot espresso og herefter lige dele mælk og mælkeskum. Espresso Macchiato består af 1 espressoshot med en lille smule mælkeskum.

Sådan brygger du en god espresso

Maler du kaffen for groft, vil den ikke blive lækker cremet, som ellers er karakteriseret ved en god kop espresso. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker i form af kaffebønner, men hvis du virkelig skal imponere, bør du gå med en kaffeblend, der matcher dine smagsløg. Mange af de gode kaffeshops tilbyder faglig rådgivning om netop dette. Gå eksempelvis efter kaffeeksperter fra steder som Kontra Coffee.

Blend bønnerne (cirka 7-10 gram per kop). Gennemløbstiden bør være 20-25 sekunder.

Sidst men ikke mindst, kan du lave kunst i kaffen ved at pryde dine espressodrikke med mønstre – lige noget, der kan imponere din date! Derudover kan du servere en lækker drink med espresso senere på aftenen.

Kast dig ud som en ægte barista. Der findes et hav af gode videoer, men det kræver selvfølgelig, at du har det rigtige kaffegear.

Reklame: