TikTok Teenagere begrænses til 60 minutters daglig skærmtid

TikTok annoncerer i dag en række nye funktioner, der skal styrke den mentale sundhed hos teenagere og familier. Blandt nyhederne er en række nye standardindstillinger for teenageres konti, der blandt andet begrænser skærmtid til 60 minutter, samt en udvidelse af ‘Family Pairing’, der giver forældre bedre mulighed for at styre skærmtiden for deres børn.

Fortsætter efter reklamen:

I de kommende uger vil alle konti, der tilhører en bruger under 18 år, automatisk blive indstillet til en daglig begrænsning af skærmtid på 60 minutter. Hvis grænsen på 60 minutter er nået, vil teenagere blive bedt om at indtaste en adgangskode for at kunne fortsætte, hvilket kræver, at de aktivt beslutter at forlænge den pågældende tid.

TikTok opfordrer teenagere til at sætte en daglig grænse for skærmtid, hvis de vælger at slå standardindstillingen på 60 minutter fra og bruger mere end 100 minutter på TikTok på en dag. Samtidig vil TikTok fremover sende en ugentlig meddelelse med en oversigt over brugernes ugentlige skærmtid.

“Teenagere kan have brug for ekstra støtte, når de begynder at være til stede online, og hos TikTok udvikler vi hele tiden vores platform med deres behov i tankerne. Dette særlige initiativ hjælper både Danmarks unge og deres forældre med at reflektere over den tid, de bruger på platformen, og giver dem værktøjer til at træffe de beslutninger, der føles rigtige for dem,” siger Liv Sandberg, nordisk direktør i TikTok.

Fortsætter efter reklamen:

Family Pairing får flere muligheder
Med funktionen ‘Family Pairing’ kan forældre linke deres egen og deres barns konti sammen, hvilket blandt andet giver mulighed for at styre skærmtiden og begrænse, hvilket indhold, der kommer frem.

TikTok tilføjer nu tre funktioner til Family Pairing:

  • Brugerdefinerede daglige grænser for skærmtid: Det vil give familierne mulighed for at tilpasse den daglige skærmtid for deres teenager, herunder vælge forskellige tidsgrænser afhængigt af ugedagen. På den måde kan de matche skærmtid med skoleskemaer, ferier eller familiens rejser.
  • Visning af skærmtid i Family Pairing: Oversigten af tid brugt i app’en, antallet af gange TikTok blev åbnet og en opsummering af den samlede tid brugt i løbet af dagen og natten kan ses i Familiy Pairing. Ifølge TikTok viser undersøgelser, at skærmtid er et af de emner, som forældre oftest diskuterer med deres teenagere, og derfor ønsker TikTok at bidrage med relevante oplysninger, der kan understøtte samtalerne i hjemmet.
  • Slå notifikationer fra: Notifikationer hjælper os med at holde forbindelsen, men der er tidspunkter, hvor det er vigtigt at være uforstyrret. TikTok introducerer en ny indstilling, der gør det muligt for forældre at indstille en tidsplan, som slår notifikationer fra for deres teenager. Konti i alderen 13-15 år modtager allerede ikke push-notifikationer fra kl. 21.00, og konti i alderen 16-17 år har push-notifikationer deaktiveret fra kl. 22.00.

I løbet af de næste par uger vil TikTok fortsætte med at samarbejde med forældre-, ungdomsorganisationer om at designe denne funktion, som allerede er tilgængelig for individuelle konti.

Nye skærmtidsindstillinger for alle
TikTok ønsker, at alle brugere har kontrol over deres egen TikTok-oplevelse. Derfor vil alle brugere snart kunne indstille deres egne tilpassede grænser for skærmtid for hver dag i ugen samt indstille en tidsplan for at slå notifikationer fra.

Reklame:

Derudover vil TikTok snart lancere en påmindelse om søvn for at hjælpe brugerne med lettere at planlægge, hvornår de vil være offline om natten. Brugere kan indstille et tidspunkt, og når det er nået, vil en pop-up-meddelelse minde dem om, at det er tid til at logge af.

Reklame: