Copenhagen HighEnd

Danmarks største hi-fi-messe afholdes i weekenden og byder på flere end 200 udstillere og producenter, hvor intelligent stemmestyring og ekstravagante hi-fi-komponenter dominerer showroomet.

Først skulle du lægge vinylen sirligt på plads og sætte pick-up’en i hak. Så kunne du nøjes med at lade en cd-afspiller. I dag kan du bare bede din internetforbundne højtaler om at spille lige netop den obskure plade, som du aldrig har kunne skaffe i fysisk format.

Musik fra hele verden er blevet tilgængeligt via streaming, og det er den højeste lydkvalitet også, når Danmarks største Hi-Fi-messe, Copenhagen HighEnd i weekenden løber af stablen med knap 200 udstillere og producenter fra både ind- og udland. Og når de mere end 5000 gæster skal besøge årets messe, er årets trend integreret streaming og stemmestyring. Teknologi, som også for alvor har sat sine spor på industrien, udstillerne og de lydkyndiges ører.

– Streaming er efterhånden modnet i en sådan grad, at kvaliteten overstiger den, som kan fås på cd. Kombinerer vi så den kvalitet med bekvemmeligheden i stemmestyringen i det forbundne hjem, så er vi virkelig tæt på at have en pakke, som rigtig mange hi-fi-entusiaster kan bakke op om, fortæller arrangøren af CPH HighEnd, Daniel Nielsen.

Særligt udviklingen inden for det seneste år, hvor mange intelligente højtalere og systemer har taget dansk stemmestyring til sig, har styrket interessen for teknologien på det danske marked.

Pro-Jects pladespillere er blot nogle af de eminente stykker hi-fi-udstyr, som kan opleves på årets CPH HighEnd-messe. Foto: PR.

God lyd er blevet bekvem og trådløs

Den danske højtalerproducent System Audio er en af de producenter, som også udstiller på årets messe, og som har taget den trådløse lyd til sig. Deres opfordring er at komme forbi messen og tage udfordringen med gamle fordomme.

– Vi lever i en tid, hvor man som hi-fi-entusiast skal orientere sig grundigt. Hvad der var god latin om lydkvalitet for fem år siden, er helt forkert i dag. Internet og wi-fi kan nu overføre så store og stabile mængder data, at lydkvaliteten er langt højere, end den nogensinde har været på cd’er, fortæller Ole Witthøft grundlægger og udviklingschef hos System Audio og uddyber:

Reklame:

–  Det er andet år i træk, at vi er på Copenhagen HighEnd-messen, og det mest interessante for os er det brede spænd i gæster på messen. God lyd er subjektiv, og om man er til vinylknitren eller sprødt digitalt output, så håber vi, at vi kan udfordre nogle lydentusiaster på deres fordomme.

Kabler med mere til den kræsne connaisseur

Det er på messen også muligt at opleve kabler fra blandt andre amerikanske Kimber Kable, hvis high end kabel-udstyr går for over en halv million kroner.

Til de ekstravagante kabler hører dog også ypperlige højtalere, som blandt andre danske Peak Consult kan vise frem. Her er højtalere i millionklassen, og der vil være mulighed for selv at komme og høre forskellen på de mange modeller.

– Det er altid en udfordring at pakke så stort et program med så mange udstillere ind på én weekend, så vi anbefaler klart, at man gør sit hjemmearbejde og lægger en plan for dagen, så man ikke går glip af et eneste beat, siger Daniel Nielsen om hifi-konferencen, som i år bliver afholdt på Hotel Clarion, Ellehammersvej 20, 2770 Kastrup i forlængelse af Københavns lufthavn. Billetter sælges i døren til 125 kroner.

Til de kræsne udstyrsentusiaster vil det være muligt at opleve blandt andre amerikanske Kimber Kable, hvis high end kabel-udstyr går for over en halv million kroner. Foto: PR.
Annonce:

Reklame: