Skjulte løsninger

Fladskærme fordækt som malerier og højttalere, der ligner lamper, eksemplificerer en ny tendens i boligindretningen. Vi gider ikke kigge på teknologi, når vi skal slappe af, forklarer livsstils- og designekspert.

Digitaliseringen og den teknologiske udvikling har gjort det muligt at minimere højttalere og gjort fladskærmen endnu fladere. Men det har også skabt muligheden for at gemme apparaterne i nye former eller som en indbygget del af boligen. Det passer den moderne dansker godt, for vi er generelt mættede af teknologien i det daglige og gider ikke at se på den i hjemmet, mener livsstils- og designekspert Mads Arlien-Søborg.

– I 80’erne og 90’erne skulle det store tv og de tunge gulvhøjttalere stå fremme, men i takt med at digitaliseringen har gjort det hele fysisk mindre, har vi ikke længere behov for et stort tv-møbel både til at holde fjernsyn, dvd’er og cd’er. Samtidig orker mange heller ikke at se på flere devices, når de kommer hjem. Der er rigeligt med skærme og ting, der bimler og bamler dagen lang, så vi vil hellere have noget pænt at kigge på derhjemme, sigerMads Arlien-Søborg.

40 procent gemmer tv’et
Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Samsung, vil hele 40 procent af danskerne gerne have, at deres tv blender ind i indretningen. Og ifølge livsstils- og designeksperten gør det sig gældende også for anden teknik i boligen.

– Der er generelt en større æstetisk tilstedeværelse i de helt almindelige hjem i dag. Vi går simpelthen mere op i boligindretning, og det har været en stigende tendens de seneste tyve år. Vi ser højttalere, der bliver bygget ind i væggen og dermed gemt væk, og det nye er, at man smelter to produkter sammen, når man for eksempel gemmer et tv i en lækker billedramme eller en højttaler i en lampe, forklarer Mads Arlien-Søborg.

Dansk højttalerfirma har luret tendensen
Sammensmeltningen af to separate interiørelementer med hver deres funktion er et af de nyeste skud på stammen hos den danske højttalervirksomhed Lemus, der netop har introduceret en pendellampe, der samtidig er en højttaler.

– Der er generelt et ønske om at kombinere design og teknologi på en ny måde, hvor kvaliteten er i højsædet både inden for det æstetiske udtryk og lyden. For æstetikken er der jo helt nye spilleregler, når vi ikke skal lave de klassiske og måske lidt klodsede højttalere, men kan arbejde der, hvor kun fantasien sætter grænser for form og udtryk, siger Rasmus Møller Kastrup, der er direktør hos Lemus og designeren bag den nye højttalerlampe Lemus Life.

Reklame:

Fremtidens design af teknologiske løsninger til hjemmet kommer til at være en åben legeplads, der kun vil være defineret af teknikkens muligheder, lyder spådommen fra livsstils- og designeksperten.

– Der er Ingen tvivl om, at tendensen vil fortsætte. Det er kun teknikken, der sætter grænserne, og dem vil der ikke være mange af i fremtiden. Vi kommer til at se en masse spændende og sjove løsninger drevet af, hvad teknikken tillader, og det giver stor kreativ frihed på designfronten, siger Mads Arlien-Søborg.

Annonce:

Reklame: