Selv som mand, skal du tjekke dit helbred en gang imellem

Det er desværre en dårlig vane vi mænd har, ikke at gå til lægen. Hvis vi har det dårligt eller har ømt et sted, så vil vi hellere vente på at se om det bliver bedre, end bare at gå til lægen med det samme. Det er i hvert fald hvad statistikken siger, når man kigger på forskellen mellem mænd og kvinder. Så har vi den dårlige vane.

Men vidste du er man har meget nemmere ved at fange dødelige eller andre farlige sygdomme, jo oftere man tager til lægen. Man må også gerne tage derhen og få at vide, at intet er galt!

Ingen grund til bekymring

Men bare fordi man ikke tager til lægen, når der er noget galt, betyder ikke at der er noget farligt galt, når du har det dårligt. Det er bare en god vane. Så får din læge også tjekket godt op på dig i ny og næ. Hvilket aldrig er en dårlig ting. Til trods for hvad man siger om æbler, så er målet faktisk ikke at holde lægen væk. Tværtimod vil du gerne se din læge.

Så handler det også om at stole på din læge. Man kan måske være bekymret for at lægerne ikke har forstand på det, som de laver. Man hører jo mange skrækhistorier om læger, som fejl medierede deres patienter. Heldigvis er dette mere særtilfælde, end at det er normen. Så stol på din læges evner. Hvis du kan mærke at du ikke gør, så kan du skifte din læge ud. Det er ikke forbudt og det vigtigste er at du føler dig sikker, når det kommer til din læge. Ellers, hvordan kan du nogensinde stole på, hvad de mediere eller diagnoser dig med. Især når man snakker om det store K: kræft.

Tag en MR scanning engang imellem

Vidste du godt, at du kan få en mr scanning uden henvisning? Den er rigtig nok. Hvis du går rundt og er lidt bekymret om eventuel kræft i din krop, så få dig en mr scanning! Hvad holder dig tilbage? Hvis du ikke engang behøver at bestille tid inden, så er det jo overhovedet ikke svært at få taget en lille scanning. For med denne scanning kommer der jo ro i dit sind. Og et roligt sind kan man ikke putte en pris på. Så hvad holder dig tilbage?