Reklame:


Dyreste Pokémonkort
Foto: DBA

Kilde: DBA.dk

Har du gemt dine gamle Pokémonkort fra 00’erne? Hvis svaret er ja, bør du betragte dig selv som en heldig kartoffel. De gamle kort kan nemlig være guld værd i dag – det er DBAs dyreste Pokémonkort et glimrende eksempel på.

På et loftrum fyldt med spindelvæv, nullermænd og aflagt legetøj fandt 27-årige Morten en yderst værdifuld skat. Og her snakker vi ikke affektionsværdien af Mortens gamle, favorit actionfigur. Nej, vil taler derimod om en skat, der bogstaveligt talt er guld værd.

Fortsætter efter reklameblokken:

Mortens gamle samling af Pokémonkort fra barndommen viste sig nemlig at indeholde et meget sjældent og vanvittigt værdifuldt kort. Mens kortet har ligget begravet under lag af støv, er dets værdi kun gået en vej. Nemlig op.

Kortet forestiller en Charizard, som formentlig er den mest kendt Pokémon næstefter Pikachu. Har du selv samlet på Pokémonkort, ved du sikkert, at det ikke alene er motivet, der er afgørende for værdien af kortet. Hvad der gør Mortens kort så unikt, samt hvor meget DBAs dyreste Pokémonkort af værd, kan du blive klogere på længere nede i artiklen.

Reklame:
Dyreste Pokémonkort
Foto: DBA

Så meget er DBAs dyreste Pokémonkort værd

Mortens kort er lige så meget værd som en helt ny Tesla Model 3. Kender du ikke lige værdien af de forskellig Tesla-modeller, kan vi afsløre for dig, at en Tesla Model 3 koster cirka 400.000 kroner. Man faktisk er DBAs dyreste Pokémonkort endnu mere værd.

Kortet er nemlig vurderet til at være intet mindre end en 500.000 kroner værd. Morten synes af gode grund, det er en smule angstprovokerende at have SÅ dyrt et kort liggende derhjemme. Derfor har han nu sat det til salg på DBA til en yderst fordelagtig pris.

Skal du være den nye ejer af DBAs dyreste Pokémonkort, kræver det dog – på trods af at Morten har slået lidt af prisen – at du finder den store pengepung frem. Kortet er nemlig sat til salg på DBA for den nette sum af 397.000 kroner. Find det her – såfremt det stadig er til salg.

Derfor er kortet så dyrt

Sløret er allerede blevet løfte for, at DBAs dyreste Pokémonkort forestiller en Charizard. Men hvorfor er netop dette kort SÅ meget dyrere end andre kort, undrer du dig formentlig.

Reklame:

– Kortet er et 1st Edition Shadowless Charizard, og det er PSA 9 rated printet i 1999, fortæller Morten.

Da det lyder lidt som volapyk, tager vi den lige bid for bid. Først og fremmest er kortet 1st edition, hvilket vil sige, at det er den første generation af Pokémonkort nogensinde produceret. Desuden er dette kort kun udgivet i én årgang, hvilket gør det vanvittigt sjældent.

DBAs dyreste Pokémonkort er desuden, hvad der kaldes ’shadowless’, da motivet ikke har en skygge, hvilket er et kendetegn for den første årgang af Pokémon-kort.

En ting er kortets motiv – en anden af standen af kortet. PSA er et firma, der vurderer Pokémonkorts kvalitet på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er det bedste.


– PSAs vurdering betyder ALT for prisen, fortæller Morten.

Mortens kort ville med en PSA 1-vurdering have en værdi af 25.000 kroner. Hvis der var tale om en PSA 10 ville det derimod have en værdi af 2.000.000 kroner.

– Uanset hvilken type Pokémonkort, du finder med Charizard derhjemme, skal du nok være sikker på, at der er gode penge i det, fortæller Morten.

Sådan fik Morten fingrene i det værdifulde kort

Er du opvokset i 00’erne har du formentlig selv samlet på Pokémonkort eller oplevet den summende aktivitet i frikvarterende, når skolens mange Pokémon-samlerne mødets for at bytte kort.

Som barn var det næppe den potentielle værdi af kortene, der drev bytteriet. Derimod var fokus på, hvor nuttede Pokémonerne så ud, hvor sjældne de var, og om kortet var holografisk.

Morten scorede sig netop det værdifulde Charizard-kort ved en klassisk byttehandel i skolegården. Det kort, Morten gav i bytte, var tilmed fuldstændigt værdiløst.

– Jeg kender stadig den person, der byttede kortet med mig. Og han har det en lille smule stramt over at vide, at det her kort efterhånden er blevet rigtig mange penge værd, fortæller Morten grinende.

Morten er stadig gode venner med ham, der tidligere var indehaver af det sjældne kort. For venskabets skyld giver Morten formentlig en øl eller to, når Charizard-kortet er blevet solgt.

Med sit 1st Edition Shadowless Charizard-kort nuppede Morten prisen som ejer af DBAs dyreste Pokémon-kort. En pris der tidligere har tilhørt 26-årige Mark, der i videoen her åbner en pakke Pokémon-kort fra sin samling af 1st Edition Boost-bokse. Se hvordan Mark reagerer, da han finder et yderst værdifuldt kort i pakken!

Pokémon kan også være en bekostelig affære, hvis du skal købe en hel boks. Vi har været hjemme hos 26-årige Mark og se hans ekstremt dyre Pokémon-boks. Se med i videoen, herunder: