Black Friday tilbud plakater

Der er mange penge at spare på julegaverne, hvis man er i god tid. Du kan finde tonsvis af tilbud til Black Friday, men er det egentlig gode tilbud eller ej? Vi guider dig igennem tilbudsjunglen.

Der er meget forskel på prisen, alt efter hvilke produkter, du ønsker at få fingrene i. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du shopper under Black Friday? Vi giver dig her en tjekliste, som måske kan hjælpe dig, hvis du er ved at fare vild i tilbudsjunglen eller imellem alle de gule skilte.

Hvad er besparelsen?  

Det kan være en rigtig god idé at holde øje med priserne op til Black Friday. Det er den mest effektive metode til at se, om du rent faktisk kan spare penge eller ej. For når dagen først rammer, kan man hurtigt blive gejlet op over at nå at høste tilbuddet, uden nødvendigvis at være klar over, hvad besparelsen egentlig er i kroner og ører.

Går jeg for meget på kompromis med mine ønsker?
Det kan være fristende at kaste sig over de gule tilbudsskilte, men det er også brandærgerligt, hvis man bliver grebet af tilbudsfeberen og får købt en anden model af et produkt, end den man egentlig havde tænkt sig.

Så overvej altid, om tilbuddet matcher dine behov, så du ikke får lavet fejlkøb. Det ville være ærgerligt at gøre brug af et tilbud på et produkt, der alligevel ikke kommer under juletræet.

Hvad med returretten?
I hele EU har man automatisk 14 dages fortrydelsesret på de fleste varer købt online. Når det er sagt kan det godt være omkostningstungt at sende fysisk store og tunge varer retur – som f.eks. vaskemaskiner, møbler og computere. Og det bliver kun endnu dyrere, hvis du ikke er vågen og får købt varer på en webshop, der i virkeligheden holder til i et andet land end Danmark.

Køber du særlige specialproducerede produkter, vil du ikke være omfattet af fortrydelsesretten, da det ikke vil være muligt at sælge produktet videre til andre kunder. Og når du handler i fysiske butikker, er der heller ikke nødvendigvis returret. Mange – særligt store kæder – arbejder dog alligevel med returret, men det er altid en god idé at tjekke, inden du hiver kreditkortet op af lommen.