Gorm Wisweh

Gorms one pot er kogebogen til alle, der gerne vil spise godt, men ikke gider den store opvask. En god gryde, en skarp kniv og et skærebræt er alt, der skal bruges af udstyr, når gode råvarer skal trylles om til velsmagende retter.

Fortsætter efter reklameblokken:

At lave mad efter princippet one pot – eller på dansk: ’alt i én gryde’ – er en genvej til virkelig nemme, lækre og velsmagende retter. Maden laver stort set sig selv, så der er tid til at lege med børnene, drikke en kold øl med gutterne eller tjekke dagens billeder på Instagram ud.

Gorm Wisweh har fået øjnene op for det madlavningsprincip, der havde været guld værd, da han som studerende boede småt og havde få midler, men mange sultne venner.

Gorm Wisweh blev først for alvor fortrolig med konceptet, da han blev far og egentlig gerne ville bruge tiden i hjemmet sammen med børnene fremfor ved gryderne. Og det fungerede bare ikke optimalt for ham at tage helt små børn med i køkkenet.

Reklame:

Så blev princippet med one pot nævnt af en god ven, og Gorm Wisweh blev tilpas nysgerrig til, at han kastede sig ud i at forenkle madlavningens processer uden at miste den gode smagsoplevelse.

Gorms one pot

”Jeg overvejede, hvilke retter jeg kender, hvor det ikke er nødvendigt at besværliggøre madlavningen ved at have gange i flere gryder og pander samtidig. Det handler om at bygge sin gryde op i den rigtige rækkefølge og finde ud af, hvilke smage og ingredienser, der supplerer hinanden. Man skal bare turde kaste sig ud i det og stole på, at en one pot med ris ikke bare bliver til en grød,” forklarer Gorm Wisweh.

Reklame:

Princippet om ’alt i en gryde’ fungerer fremragende for både studerende, børnefamilier og alle andre, der gerne vil lave nem og lækker aftensmad. Gorm Wisweh deler rundhåndet ud af sine gode råd og tips i kogebogens første afsnit, for selv om konceptet med at tilberede alt i samme gryde er ret enkelt, så er der alligevel nogle faldgruber, man skal undgå.

Regel nummer 1 er, at man kun må komme ting i gryden og ikke tage ting op af gryden. Og tingene skal puttes ned i gryden i den rigtige rækkefølge. Og så skal man passe på med mængden af væske. Når der først er styr på det basale, så er det ingen sag at trylle Efterårspasta med græskar, auberginer og svampe eller Marokkansk kalvesteg i funky gryde frem. Eller en cremet Chorizo-risotto eller måske Laks med couscous, fennikel og tomater? Gorms one pot byder på retter, der gør lykke hos de travle børnefamilier og retter, der vil imponere vennerne ved middagsbordet.

Reklame: