Hombli

Brugen af smart home-enheder er steget kraftigt i løbet af de år, hvor vi var hjemsendte, og tendensen ser ud til at stige endnu mere i de næste par år!

I 2019 var Norden førende i overgangen til smart homes, og stigningen i antallet af smarte hjem blev endnu større efter den globale pandemi i 2020. Selv om flere nordiske husstande allerede var bekendt med smart home-enheder, havde pandemiens indvirkning en stor effekt på mængden af smart home-løsninger i Norden.

Og denne udvikling ser ud til kun at fortsætte. Ifølge statistiske data fra Statista er prognosen, at der i de næste fire år mellem 2022 og 2026 vil ske en stigning i antallet af intelligente hjem i de fire nordiske lande; Finland, Norge, Danmark og Sverige. 

Hombli
Statista.com

Den nye 2.0 måde at forbedre vores hjem på. 

Siden pandemien og med flere mennesker, der blev tvunget til at blive hjemme, er der sket en stigning i forbedringer af boligen. Jo mere folk var hjemme, jo mere ønskede de at renovere deres omgivelser. Og dermed kom der en ny måde at forbedre og renovere vores hjem på. Opgradering af dit hjem er ikke kun at male væggene, skifte gulve eller renovere køkkenet. Det er blevet mere end det, idet folk opgraderer deres hjem ved at installere automatiserede løsninger til hjemmet. Det er ikke blot det at gøre deres hjem mere behageligt, men også smartere ved at tilpasse sig forskellige situationer og aktiviteter.

Hombli

Smart home er ved at blive en naturlig del af folks liv. Smart home-enheder tilføjer ikke kun sjove gadgets til hjemmet, men det tilføjer til livsstilen, der passer til den rette stemning, følelse af sikkerheden og den hygiejne bevidsthed, der i de sidste par år har været en stor prioritet for mange. Omfattende smart home-koncepter, som Hombli-løsninger, hjælper med at opbygge et brugervenligt og effektivt netværk af smarte enheder, der kan styres fra en enkelt platform på din smartphone.

Covid har stimuleret udbredelsen af smart homes og vil højst sandsynligt fortsætte med at gøre i Norden.    

Effekten af Covid og stigningen af smart homes 

Ifølge Euromonitor’s markedsundersøgelsesdatabase er sektoren for boligforbedring i nogle nordiske lande fragmenteret og mangler en frontløber i segmentet for smart homes, da mange andre smart home-enheder har lignende værdier eller er specialiseret inden for bestemte kategorier.

En anden grund er, at mange ikke dykker ned i at investere i smart home-teknologi på grund af prisen, og hvis de overvejer at investere i det, får besværet med ikke at sætte det op hurtigt til at miste motivationen. Forbrugerne køber smart home-enheder for at gøre deres liv mere behageligt, funktionelt og tilføje enkelhed til deres daglige rutiner. Derfor bør installationen af smart home-produkter afspejle denne enkelhed. 

Den hollandske smart home-producent Hombli mener, at det skal være tilgængeligt og nemt at installere smart home-løsninger. Især i en verden efter Covid, hvor fordelene ved et smart hjem kan forbedre kvaliteten på tre indflydelsesrige områder af vores liv: Livsstil, sikkerhed og sundhed.

Hombli

Ny livsstil – skab det rette miljø

Jo mere hjemme vi er, jo mere ønsker vi, at vores hjem skal være det rette miljø, der opfylder vores behov og vores personlige atmosfære. Vi har set en vækst i en række forskellige boligforbedringer, siden pandemien startede. Øget hjemmearbejde har også skabt behov for at ændre vores omgivelser. Mere end tre fjerdedele i Danmark sagde, at de er åbne for mere brug af hjemmekontor efter mere end halvandet år efter pandemien (Kilde: statista.com). Det er en stor fordel for denne nye livsstil at tilpasse dit hus ved hjælp af smart lys, så det passer til forskellige aktiviteter. 

Da belysning spiller en stor rolle for din vågenhed, koncentration og endda for reguleringen af dine følelser, er det vigtigt at være opmærksom på den rigtige belysning. Arbejde og studier er mest effektivt i køligt blåt og hvidt lys, ligesom det er mest effektivt at vågne om morgenen. Mens varmere gult eller orange lys er bedre til hyggelige afslappende øjeblikke. Filmaftener og gaming bliver f.eks. endnu mere stemningsfulde med smart farvet LED-lys.

Miljøbevidstheden er også stigende i de nordiske lande, hvor naturen stadig er ren og emissionerne reguleret. Det stigende behov for forskellige former for energibesparende løsninger driver forbrugernes valg, og f.eks. er det blevet mere populært at overvåge sit energiforbrug. Visse løsninger som f.eks. smarte stikkontakter kan endda gøre dine gammeldags produkter til smarte produkter og tilbyder derfor nye måder at spare energi og penge på, samtidig med at du passer på dit miljø.

Hombli


Besvarelse af sundheds- og sikkerhedsspørgsmål

Mange mennesker har stået over for udfordringer under pandemien, som kan være stressende, overvældende og give anledning til stærke følelser som angst, ikke mindst i forbindelse med vores sundhed og sikkerhed. Smart home-enheder er en nem og overkommelig måde at øge sikkerheden og sundheden i dit hjem på. En følelse af sikkerhed mindsker angst og giver plads til at håndtere andre følelser i fred. 

At efterlade sit hus uden opsyn, når man ikke er hjemme, kan også føles meget stressende. Ved at implementere smart home-teknologi får du mulighed for at overvåge dit hjem på afstand. Alle funktioner er let tilgængelige og styres via smartphone, et godt eksempel er den Hombli app for Hombli-produkter. Den dedikerede app er nem at installere og parre til Wi-Fi-netværk med alle cloud-servere, der er sikret af Amazon og placeret i Tyskland, hvor standarderne for beskyttelse af personlige oplysninger er meget høje. 

Du kan også holde øje med, hvad dine kæledyr eller endda dine teenagebørn foretager sig med de smarte indendørs kameraer. Det bedste af det hele er, at smarte kameraer også giver dig mulighed for at kommunikere via stemme, så du kan holde forbindelsen uanset afstanden. Desuden er der ingen grund til at gå hele vejen til døren for at se, hvem der ringer på – den smarte dørklokke viser dig, hvem der er der. 

Hombli

En af de sikkerhedsproblemer, som vi alle har haft på det seneste, er ren og sund indendørs luft. I de seneste år har covid givet anledning til bekymring om sikkerheden i den luft, vi indånder. Der er en større bevidsthed om og krav om at prioritere bedre hygiejne. Vi ser ind i en ny normal situation, hvor berøringsfri kontrol og luftrensningsanordninger kan forbedre livskvaliteten og lette de bekymringer, som pandemien medførte. Smart home-teknologi har også en løsning på dette: Luftrensere i hjemmet er nu mere effektive end nogensinde før, og lyssensorer og kontroller til at tilpasse et berøringsfrit miljø. 

“Vores mission er at gøre smart homes tilgængelige for alle, og det er vores ultimative mål at hjælpe folk med at forbedre deres velbefindende!” siger Tim Haaksma, administrerende direktør for Hombli. 

Pas på din krop, dit sind og din ånd

I en verden i konstant udvikling er smart homes en ny måde at leve på. Teknologien er let tilgængelig i de nordiske lande, og du behøver ikke at være teknisk kyndig for at bruge den effektivt til at forbedre dit daglige liv. Vi lægger alle vægt på sundhed og sikkerhed, måske nu mere end nogensinde før, og vi ønsker at føle os godt tilpas i vores hjem. Smart home-teknologi og dens problemfri løsninger kan hjælpe med at skabe en givende og tilfredsstillende livserfaring – med lave investeringsomkostninger og stor lethed.

Smart home-enheder bør sigte mod at opbygge automatiske rutiner, der øger roen i sindet, frisk luft og naturlig belysning for at holde sig i form. Fordi livsstil, sikkerhed og sundhed hænger sammen, og smart home-produkter og -mærker bør sigte mod at være den perfekte pakke, der komplimenterer dit liv.