Foto: Kristian Skårhøj
Foto: Kristian Skårhøj

Folkekirkens Nødhjælp inviterer alle til kæmpe kagebord mandag den 27. september for at sætte fokus på kampen mod madspild og sult i verden. Festlighederne foregår i Aalborg, hvor organisationen har åbnet endnu en Wefood-butik til gavn for både klimaet, forbrugerne og ikke mindst verdens fattigste.

20 kilo marcipan, 40 kilo tørkager og 8 kilo marmelade. Det er blot nogle af de ingredienser, der lige nu ser ud til at blive en del af verdens længste træstamme.

Kagen skal laves af den bageglade aalborgenser Beate Stengaard, der i 2019 deltog i DRs ”Den store bagedyst”. Sammen med Folkekirkens Nødhjælp har hun som mål at lave verdens længste kage ud af overskudvarer. Det vil sige varer, som mange supermarkeder og leverandører ofte kasserer på grund emballagefejl, overproduktion eller fordi ”bedst-før-datoen” er overskredet. Men varer, som ingenting fejler.

”Vi vil gerne invitere til et kæmpe kagebord i Aalborg for at sætte fokus på de 700.000 tons madvarer, der hvert år bliver smidt ud i Danmark. Madspild er en stor belastning for klimaet, både herhjemme og globalt. Men det er også med til at skabe ulighed i verden, hvor 800 millioner mennesker sulter,” lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Foto: Beate Stengaard
Foto: Beate Stengaard

Bæredygtig supermarkedskæde gavner verdens fattigste
Netop derfor valgte Folkekirkens Nødhjælp i 2016 at gå ind i kampen mod madspild og åbnede Wefood, Danmarks første supermarked med overskudsvarer. I dag er der seks butikker i Danmark, hvor den nyeste butik ligger på Godsbanen 10 i Aalborg.
Den store træstamme vil blive lavet af varer fra blandt andet Salling Group og Odense Marcipan og blive serveret foran den nye butik i Aalborg den 27. september klokken 14.00.

Til at skære kagen for vil blandt andet være fødevareminister Rasmus Prehn (S), udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) og Karin Salling, næstformand for Købmand Herman Sallings Fond, der i 2019 donerede 3,41 millioner kroner til etableringen af flere Wefood-butikker. De får hjælp af repræsentanter fra Y’s Men Region Danmarks regionsledelse, som det næste år vil donere en del af overskuddet fra regionens 150 klubbers aktiviteter til Wefood Aalborg og sørge for, at den nye butik kommer godt fra start.

Derudover står Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), klar til at skære og dele kage ud til alle fremmødte. Borgmesteren ser frem til en festlig dag i bæredygtighedens tegn.

“Naturligvis skal Aalborg være med til at deltage i kampen mod madspild. Derfor er det også vigtigt, at aalborgenserne nu får adgang til en Wefood-butik, så vi kan være med til at mindske madspild til gavn for miljøet,” lyder det fra borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Reklame:

En hel uge med særligt fokus på madspild
Fejringen af Wefood Aalborg og det store kage-rekordforsøg foregår samme uge som Danmarks Nationale Madspildsdag. Folkekirkens Nødhjælp har valgt at dedikere hele ugen til kampen mod madspild og sult i verden. Det sker blandt andet gennem oplysningskampagner, en række events samt gode tilbud i landets seks Wefood-butikker.

Læs mere om Wefood her: https://wefood.noedhjaelp.dk/

Annonce:

Reklame: