Reklame:


At mænd køber undertøj i forkerte størrelser, som byttes til mormortrusser efter jul, er en skrøne. Det mener landsdækkende lingerikæde, der roser mændenes valg og guider til lingerishopping for begyndere.

Skinnende blødt silke i rødt og sort med blonder eller bånd. Det er det, der sælger op til jul i landets lingeriforretninger, når mændene tropper op for at finde en gave til konen. Selvom kvinderne typisk ikke selv køber den type undertøj, så er mænd faktisk ikke så dårlige til at købe lingeri, som rygtet lyder. Det fortæller Susanne Ipsen, der er kædechef i den landsdækkende kæde af lingeriforhandlere, Wunderwear.

– Det er en sejlivet skrøne, at mænd er dårlige til at vælge lingeri. De er faktisk gode til at ramme størrelserne, og de har jo også et rigtig godt udgangspunkt, hvis de lurer lidt i skuffen og ser, hvad der står på de små labels, siger Susanne Ipsen.   

Fortsætter efter reklameblokken:

Blonder og silke hitter under træet

Når først der er styr på størrelsen, og der skal vælges et sæt, vælger mænd typisk anderledes end kvinderne. Det ser man hos Wunderwear, hvor andelen af blonder og silke stiger op til jul sammenlignet med resten af året.

Reklame:

– Når en mand køber lingeri, skubber han ofte kvinden til at prøve noget, som hun normalt ikke ville have valgt – og det er til begge parters fordel. Manden går ofte efter det, der er lidt mere luksuriøst og spændende. På den måde oplever kvinden også, at hun bliver set og forkælet, og det falder oftest i rigtig god jord. Derfor ser vi faktisk også, at det er relativt sjældent, julegaverne bliver byttet, selvom det måske ikke var det, kvinden selv ville have valgt, forklarer Susanne Ipsen.  

Tre gode råd til lingerishopping for mænd

Skal du ud at finde undertøj til julegave, har lingerieksperten følgende tre tips til julegaveshopping.

  1. Find størrelsen

Kig i hendes skuffe på størrelserne på flere bh’er. Er størrelserne forskellige, skal du gå efter den største størrelse blandt bh’erne og den mindste i trusserne. Det er den komplimenterende tommelfingerregel.

Reklame:

  1. Tag bh med i butikken

Tag gerne en af hendes bh’er med ned i forretningen, så lingerieksperterne bedre kan vejlede dig. Bh’er kan variere i størrelse fra et mærke til et andet, og derfor er det godt at have noget fysisk at gå ud fra og sammenligne med, når man skal finde det helt rigtige.

  1. 3. Byt sammen

Rammer du ved siden af med looket eller størrelsen, er det ikke en falliterklæring – hverken for mand eller kvinde. Gå ned i butikken sammen efter jul og find et nyt sæt i fællesskab. Det kan både være en hyggelig og en god oplevelse for både mand og kvinde.