Dygtige kvinder slår deres folder i mandsdominerede fag
Foto: Pixabay

Det kan ikke fornægtes; Nogle fag er mere attraktive for mænd, mens andre er mere attraktive for kvinder. I hvert fald syner det således, når vi ser på antallet af mænd og kvinder inden for diverse fag.

Når det er sagt, så bliver disse linjer af og til udvisket og talentfulde mænd finder vej til fag prægede af kvinder, mens kvinder indtager mandsdominerede fag. I denne artikel skal det handle om sidstnævnte; nemlig om nogle af de dygtige kvinder, der slår deres folder i diverse traditionelt mandsdominerede fag.

Store muskler er ikke kun forbeholdt mænd

Det er ikke kun mændene, der kan gå til den i et motionscenter. Foto: Arcaion

Store muskler og utallige timer brugt på at pumpe jern. Det lyder umiddelbart, som noget, der er populært blandt mænd. Dog finder vi flere store kvindelige personligheder inden for bodybuilding. En af dem er brasilianske Larissa Reis, som siden 2005 har gjort sig bemærket i bodybuilding. I 2009 vandt hun et professionelt show, hvorefter hun siden har opbygget et fitness-imperium. Også amerikanske Andrea Shaw har gjort et fortrinligt stykke arbejde inden for bodybuilding. Sidste år vandt hun blandt andet Ms. Olympia – en titel hun formåede at hive hjem samme dag, som hun fyldte 37 år. Således er store muskler og sixpack langt fra kun forbeholdt mænd.

Pokerbordene indtages af kvinder

Poker er på mange måder en disciplin præget af mænd. Dog dukker flere og flere kvinder op i disciplinen, og mange af de kvinder er yderst dygtige og talentfulde. Af de helt store kvindelige pokerspillere kan blandt andet nævnes Christina Lindley og Tiffany Michelle, som begge har vundet store summer penge i World Series of Poker. Heraf lyder tallet på 64.386 USD for Christina Lindley og 334.534 USD for Tiffany Michelle. Af nyere, dygtige talenter bør nævnes Celina Lin, som oprindeligt kommer fra Shanghai i Kina. I dag udgør hun en del af Team PokerStars Pro. Celina Lin har flere gange gjort sig bemærket i Macau Poker Cup, hvor hun har spillet sig til store beløb med årene. Det er altså ikke kun mænd, vi finder ved pokerbordene rundt om i verdenen.

Kvinder skyder mændene ned

Gaming og esport bliver mere og mere populært – også blandt kvinder. Flere og flere kvinder giver her mændene kamp til stregen, når der dystes i eftertragtede spil som blandt andet CS:GO. Dette populære skydespil er berygtet for sine store turneringer og enorme pengesummer. Af og til sker det, at de summer af penge hives hjem af kvinder. I hvert fald har svenske Zainab ‘zAAz’ Turkie kæmpet sig til intet mindre end 165.000 kr. i CS:GO, hvor hun udgør en del af team Dynasty Fe. På samme hold finder vi Julia ‘juliano’ Kiran, som ligeledes kommer fra Sverige. I CS:GO er det for hendes vedkommende blevet til en præmiesum på hele 142.000 kr. Meget kunne altså tyde på, at mændene skal tage sig i agt, hvis de vil undgå at blive skudt ned af de kvindelige spillere i CS:GO.

Tempoet skrues op af fartglade kvinder

Der er også mange fartglade, kvindelige vovehalse. Foto: Smarko

Vovehalse, fede biler og fuld fart over feltet. Motorsport er ikke kun forbeholdt mænd. I hvert fald ikke, hvis vi spørger danske Michelle Gatting, som har været bidt af sporten, siden hun satte sig ind bag rattet af en gokart i en ung alder. Racerkøreren er en af de få kvinder, der har opnået succes i den hæsblæsende sport. Heraf har hun blandt andet har vundet et løb i 2016 i i Danish Thundersport Championship. Selv lader hun kønnet gå i glemmebogen, når hun sætter sig ind bag rattet og drøner afsted. I et historisk perspektiv finder vi også andre kvindelige talenter i motorsporten, såsom tidligere racerkører Danica Pattrick. Det amerikanske talent vakte opsigt, da hun i 2008 vandt Indy Japan 300. Heraf blev hun den første kvinde til at vinde IndyCar-løbene.

Fra bodybuilding og poker til gaming og motorsport – det er blot nogle af de mandsdominerede fag, som med årene har oplevet en række kvindelige talenter indtage scenen. Disse talentfulde kvinder understreger, at der ikke findes fag, som kun er forbeholdt det ene køn. I hvert fald har de omtalte kvinder formået at give mændene kamp til stregen og deraf gjort sig fortjent til en hyldest og lidt særlig opmærksomhed.