Reklame:
The Drinkable Country

Sveriges turistorganisation Visit Sweden åbner i dag op for bookinger til verdens største udendørsbar: The Drinkable Country. Både udenlandske og svenske turister får mulighed for at nyde unikke svenske drikkeoplevelser ved 16 borde midt ude i Sveriges mest naturskønne og rolige omgivelser.

Hvert bord tilbyder et varieret udbud, der afhænger af, hvilke typiske naturinspirerede drinks og håndværksdrikke, som den enkelte aktør har valgt at fremhæve for regionen. Det kan omhandle alt fra skumringsoplevelser, hvor man lærer om naturens råvarer, og hvordan de kan anvendes til at skabe nye spændende drinks, drikkevaremenuer og tasting menuer til mere enkle alternativer som lokalt produceret saft, most, øl eller andet.

The Drinkable Country er et dyk ned i mangfoldigheden af smage, som naturligt findes i den svenske natur. Opskrifterne kommer fra nogle af Sveriges førende drinkseksperter, heriblandt Emil Åreng og den internationalt prisbelønnede bar Tjoget. Fokus har været på at fremhæve lokale svenske smage og skabe gør-det-selv-opskrifter baseret på råvarer fra den svenske naturs over 100 millioner hektar store spisekammer.


Drikkevarerne er en smagseksplosion inspireret af årstiderne og naturens skønne ingredienser og dufte, der skaber en magisk kombination. Emil Åreng har for eksempel skabt en drink med en håndfuld skovsyre, mjødurt, citronjuice, kildevand og is, som giver smagen af Nordsverige.

Eller hvorfor ikke prøve den anerkendte sommelier Rebecka Lithanders drink, som skal vække minderne om de sydlige dele af vores land. Med en håndfuld sukkerærter, rosmarin, engsyre, sirup, et par skiver agurk blandet med æblejuice fra Tosterups Slot i Skåne bliver smagsløgene vækket til live, og de vidtrækkende sydlige sletter får en helt ny dimension.

The Drinkable Country

– Det er en smagsrejse gennem den fantastiske svenske natur. Jeg vil sige, at dette er en helt nyt og fascinerende måde både at opleve drikke og opdage et land og dens naturlige omgivelser, siger Leo Lahti, bar manager på Tjoget.

Initiativet er en fortsættelse af The Edible Country, verdens største gør-det-selv gourmetrestaurant med opskrifter produceret af Michelin-belønnede kokke, som Visit Sweden lancerede i 2019. Måltidskonceptet bliver altså nu udvidet til også at omfatte drikkevareoplevelser. Ligesom med maden er det tanken, at gæsterne enten kan skabe deres egne drikkevareoplevelser med opskrifter fra drinkseksperterne, færdige lokale drikke og ingredienser som findes i omgivelserne, eller med hjælp fra en lokal guide.

– The Drinkable Country gør det muligt for besøgende at udforske svenske smage i verdensklasse direkte fra naturen. Sveriges store spisekammer med bær, planter og frisk vand indbyder til mange fantastiske drikkevareoplevelser, som vi vil vise til mange flere, siger Jens Heed, der leder Måltidsturismeprogrammet hos Visit Sweden.

The Drinkable Country

Drinksopskrifterne er udviklet i samarbejde med eksperter, der repræsenterer forskellige dele af Sverige:
• Sydsverige: Rebecka Lithander, anerkendt sommelier, der nu arbejder på den lokale anmelderroste restaurant Mutantur i Malmø. Inden hun startede på Mutantur arbejdede hun på den to-stjernede Michelin-restaurant Daniel Berlin.
• Vestsverige: Bar Bruno i Göteborg, en lille hyggelig bar som serverer innovative cocktails med en hjemlig følelse.
• Østsverige: Tjoget i Stockholm har de seneste fem år været med på listen over verdens 50 bedste barer.
• Nordsverige: Emil Åreng med rødder i Norrland blev udnævnt til Sveriges bedste bartender i 2015 og har vundet flere internationale priser. Emil kommer fra Cadierbaren på Anrika Grand Hotel i Stockholm, hvor han var creative director. Han er forfatter til cocktailbogen ”Salongs i Norrland”, som blev kåret til verdens bedste cocktailbog i 2016.

The Drinkable Country-bordene ligger i Arjeplog og det svenske Lappland, Liehittäjak og Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik og Göta kanal (Vestsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby og Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga og Ven (Skåne).

For mere information om hvert bord og booking, besøg The Drinkable Country our tables.