Bilforsikring

Det er ikke en hemmelighed, at der er nogle forskellige risici forbundet med diverse køretøjer. Mennesker er fejlbarlige, og der er bare flere faldgruber, når det kommer til en maskine, som opererer med høj fart og et menneske bag rattet.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må køre afsted i din bil. Men det betyder som det mindste, at du skal have styr på dine forsikringer i tilfælde af, at uheldet er ude. Her kan du blive klogere på det basale, det ekstra og det eldrevne. Bliv ekspert i bilforsikringer.

Hav styr på det basale

Der er to meget basale forsikringer at have, som nærmest kan kaldes en nødvendighed, hvis du har en bil: Ansvarsforsikring og kaskoforsikring.

Ansvarsforsikring dækker, hvis du påkører en anden, og der sker skade på en person, nogle genstande eller deres køretøj. En ansvarsforsikring dækker dog ikke skader på din egen person eller din bil. Men her dækker til gengæld en kaskoforsikring. Her bliver din bil – eller måske din båd -1 dækket i tilfælde af ulykker, parkering, solouheld, men også tyveri eller brand.

Som ekstra kan du overveje, om du skal have vejhjælp, så du altid ved, hvem du skal ringe til, hvis uheldet er ude, og din bil ikke kan køre videre. Det kan også være, at du skal have en højere selvrisiko ved for eksempel parkeringsskader, så dette også er dækket i din bilforsikring.

Særegen forsikring til elbil

Elbiler vinder større og større indpas på de danske landeveje, og hvis du investerer i en elbil, skal du være sikker på, at alle de udsatte dele er dækket i din bilforsikring. Dette er for eksempel ladekablet, som kan blive beskadiget eller stjålet, vejhjælp, hvis bilen løber for strøm, og du ikke kan komme videre, og batteriet på elbilen.

Som bilejer skal du altid løbende betale vejafgift og selvfølgelig brændstof.