Derfor er smykker også for mænd

Der er nok ikke nogen tvivl om, at der er en overvægt af kvinder, der bærer smykker i hverdagen. Men dette ændrer alligevel ikke på, at smykker også kan være for mænd.

Oftest er det dog bare nogle andre designs, der skal til for at gøre smykkerne mere maskuline. Der findes derudover også et stigende antal mandlige kendte, der går med smykker. Og hvis de kan, så kan du bestemt også!

Men hvorfor er det egentlig, at smykker oftest forbindes med noget feminint? Dette er der nok ikke noget enkelt svar på, men det skyldes formentlig en blanding af både kulturelle og sociale påvirkninger. Allerede i børnehaven ses der en forskel i, hvad børn interesserer sig for.

Drenge spiller oftere fodbold, leger med biler og i mudder, mens pigerne oftere leger med dukker, bygger perleplader og leger med smykker. Men heldigvis kommer der mere kulturel og social ligestilling i samfundet, og hvis du som mand har lyst til at gå med smykker, skal du ikke lade dig begrænse.

Hvordan vælger jeg mit nye smykke?

Hvis du aldrig har købt smykker til dig selv før, kan det føles som en uoverskuelig opgave og som om, at du er på meget ukendt territorie. Du kan altid gå ind i din lokale smykkebutik, og spørge om vejledning der. Men det er samtidig også fuldt forståeligt, hvis du ikke har lyst til det. Du kan eventuelt surfe lidt rundt på nettet og kigge lidt på, hvad der tiltaler dig. På nettet kan du også købe masser af smykker, og her finder du samtidig et stort udvalg.

Hvilket slags smykke skal det være?

Derudover skal du overveje hvilket slags smykke, du godt kunne tænke dig. Den nemmeste løsning er formentlig halskæden, da den hurtigt og nemt kan tages af og på. Den er heller ikke så iøjnefaldende, som eksempelvis en ørering er. Du kan også købe halskæder på nettet, hvis du er interesseret i dette. Find den perfekte halskæde her. Når du har fundet ud af hvilket slags smykke, du godt kunne tænke dig, kan du også gøre dig nogle tanker om kvaliteten.

Vil du gerne have noget, der er i høj kvalitet og til flere penge, kan du eksempelvis vælge en guldhalskæde. Disse fås derudover i mange forskellige prisklasser. Det kan ofte svare sig, at give lidt mere for en halskæde, i stedet for bare at gå med det billigste.