Helt fra naturens side kan vi alle sammen kategoriseres til at anvende en bestemt løbestil. Der findes tre forskellige løbestile, og det betyder derfor, at du som løber enten er pronationsløber, supinationsløber eller neutralløber. 

Som udgangspunkt, så vil vi tilhøre den samme løbestil hele livet, men arbejder du aktivt med at træne din muskulatur og dine ledde i fx ankel- eller knæled, så er det muligt at træne dig til en anden løbestil. 

Løbestilen defineres ud fra, hvordan din fødder lander på jorden, når du løber med løbesko på. Det kan være, at den første kontakt med jorden foregår på ydersiden af hælen. Herefter sættes ydersiden af mellemfoden i jorden, for til sidst at afvikle skridtet ud over tæerne. Løber du på denne måde er du pronationsløber og det er langt størstedelen af alle løbere.

Den neutrale løber

Omkring 20-25 % af alle løbere er neutralløbere. At have en neutral løbestil betyder i alt sin enkelthed bare, at du kun meget svagt eller slet ikke afvikler dit løb på enten yder- eller indersiden af dine fødder. 

Som neutral løber vil du helt automatisk komme til at presse din svang let ned og samtidig strække den, når du udfører dit løb. Neutralløberen vil derfor automatisk komme til at aflaste sine trædepuder under foden og kropsvægten bliver jævnt fordelt over begge ben. 

Neutralløberen har en stabil og sikker afvikling under sit løb, fordi leddene forbliver i en hensigtsmæssig position under hele løbet. Neutralløberen er derfor ikke i risiko for at overbelaste led og muskler i kroppen. Det kan være alle led lige fra ankel- og knæled til de muskler du har i hoften og i ryggen. 

Brooks løbesko til den neutrale løber

Tilhører du de 20-25 % af alle løbere, som har en neutral løbestil, så er det vigtigt, at du køber et par løbesko, der passer til denne løbestil.

Neutrale løbere mangler nemlig det, som kaldes for naturlig stødabsorbering. Det betyder, at det fra naturens side er normalt at have en smule pronation i sit løb, fordi det giver en naturlig stødabsorbering under løbet.

Som neutralløber skal du derfor have fokus på, at vælge løbesko, der giver dig den naturlige stødabsorbering, som du mangler fra naturens side.

Brooks er bl.a. et mærke som er førende inden for løbesko til den neutrale løber. De anvender bl.a. den bløde mellemsålstype Brooks DNA LOFT og BioMoGo, som giver løbere en blød og komfortabel landing. Køb Brooks løbesko til herre med neutral løbestil og mærk forskellen. 

Få kompetent rådgivning hos Runners Lab i Aalborg

Hos Runners Lab – din seriøse løbespecialist i Aalborg kan du få god og kompetent rådgivning til dit valg af løbesko uanset om du er supinations-, pronations- eller neutralløber. 

De ved også alt om Brooks løbesko og kan nemt finde den rette løbesko til dig!