De seneste år har der været større fokus på ensomhed blandt mænd, da der desværre er nogle kedelige statistikker på området. I Danmark er der cirka 140.000 mænd, som ikke har venner eller nogen at kunne tale med ifølge Forum for Mænds Sundhed 2023. Hvis man har et ønske om at få flere venner, så er der her flere aktiviteter, hvor det er naturligt at støde på nye mennesker.

Online spil

Det er blevet særdeles populært at bruge sin tid på at få nye relationer gennem online spil. Med teknologiens udvikling kan man i dag spille alt fra Counter-Strike til League of Legends med folk fra hele verden. Mange møder derfor her deres nye bedste venner til intense dueller.

Indenfor online spil er iGaming er det nyeste skud på stammen, hvor der er sket en forvandling af de klassiske kortspil. Her er der muligheder for at snakke med andre gennem chats og udfordre andre i diverse spil. Der findes et utal af muligheder på live casino, hvor man kan møde andre med samme interesse.

Tag i fitnesscenter

For nogen kan tanken om et fitnesscenter være intimiderende, men når man gør det med venner, kan det lette nervøsiteten. Der er dog gode grunde til at få nye venner, da der er flere fordele ved at træne sammen med andre. Du bliver mere motiveret og får sværere ved at skippe træningen, når du forpligter dig på det med andre.

Spille skak

En hobby, der både kan træne hjernen og træne dine sociale evner, er skak. Der er i forvejen et væld af fordele såsom træning af hukommelse, problemløsning og koncentration. Selvom man ikke snakker sammen under spillet, så er der rig mulighed for at mødes bagefter og tage en snak over en kop kaffe eller øl. Hvis du ikke ved, hvordan man spiller skak, så er der skakklubber, hvor du kan blive oplært i spillet. Det er derfor en oplagt måde at møde andre nybegyndere.

Tag på solorejse

Det kræver lidt på kontoen, hvis man vil rejse som hobby. Men mange vælger at rejse alene, fordi man nærmest ikke kan undgå at møde nye mennesker. Som solorejsende bliver man tvunget ud af sin komfortzone, fordi man kan ende med at støde på nye mennesker på hostels eller restauranter. Det gode er, at der er mange andre med præcis samme mission. Derfor vil man altid kunne finde mennesker, som er på jagt efter en ny ven eller rejsemakker.

Lær et nyt sprog

En hobby, der er tæt forbundet med solorejsen, er at lære sprog. Det er en hobby, som kræver tid og flid, men som kan være enormt givende. Det er en hobby, som også kan styrke dine mentale færdigheder, men som bliver særligt brugbar, hvis du er på ferie. Der er diverse apps, hvor du kan lære sprog og connecte med andre brugere. Nogle steder i Danmark findes der desuden sprogcaféer, hvor man kan øve sit gebrokne fransk eller tysk. Det er en god undskyldning for at møde nye mennesker og få spændende samtaler.