Grand Départ Copenhagen Denmark

I dag er der 100 dage til Tour de France – verdens største cykelløb – starter i Danmark med tre etaper 1.-3. juli. Det blev i dag markeret på tværs af de fem danske start- og målbyer med stribevis af events, som kickstartede den gule tourfeber på tværs af landet.

Besøg på Storebæltsbroen, skolebesøg i Nyborg, lancering af ny supercykelski fra Roskilde-København og afsløring af det officielle nedtællingsur på Rådhuspladsen i København. Tourstarten sker om 100 dage, og det blev i dag markeret i de danske tourbyer, hvor bl.a. løbsdirektør Christian Prudhomme, erhvervsminister Simon Kollerup og borgmestrene fra de fem danske start- og målbyer deltog.

”Det er svært at få armene ned i dag. Om præcis 100 dage starter Tour de France – verdens største cykelløb – i Danmark og verdens bedste cykelby, København. Med de tre etaper kommer feltet og cykelfesten på tværs af hele landet. Det er fantastisk, at vi kan vise vores smukke cykelland frem for hele verden, samle os om cykelsporten og en kæmpe, gul folkefest. Det kan ikke blive bedre – jeg glæder mig utroligt meget”, siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark (S).

100-dages fejringen fik et smukt anslag på toppen af Storebæltsbroen, hvor bl.a. Christian Prudhomme og erhvervsminister Simon Kollerup var på besøg i en af pylonerne. Næsten samtidig markerede Sønderborg, at Kong Christian X’s bro vil være klædt i gult i 100 dage. Fejringen fortsatte på et skolebesøg i Nyborg, hvor eleverne fremviste deres temaarbejde med Tour de France. Herefter nåede tour-markering til Roskilde, hvor der bl.a. var fokus på åbningen af en ny supercykelsti og afsløringen af nye kloakdæksler med det danske Grand Départ logo.

Grand Départ Copenhagen Denmark

”Når verdens bedste cykelryttere krydser vores skønne land, så vil det være det lokale hotel, restaurant og cafe, som vil sørge for de mange besøgende. Tour de France er ganske enkelt en helt fantastisk chance for at vise vores styrker og den helt særlige danske dna frem. Derfor glæder jeg mig selvfølgelig helt vildt til at den gule folkefest også bliver et udstillingsvindue for dansk erhvervsliv,” siger Simon Kollerup, Erhvervsminister (S).

Fejringen nåede om eftermiddagen til København, hvor der bl.a. var cykeltur med Grand Départ-trofæet fra Vesterbro Torv til Rådhuspladsen. Her cyklede løbsdirektør Prudhomme, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og et følge af ca. 200 hverdagscyklister fra lokale cykelklubber, plejehjem, børnehaver og skoler mfl. med. Umiddelbart efter blev det officielle nedtællingsur tændt på Rådhuspladsen og en efterfølgende reception på Københavns Rådhus med taler og åbning af en stor Tour de France-udstilling ’Touren & Cykelbyen’ i Rådhushallen.

”I dag fejrer vi, at der er 100 dage til den danske Grand Départ og tre spektakulære etaper, som kommer på tværs af Danmark. Det bliver fantastisk, og jeg kan ikke vente med at vise den unikke danske passion for hverdagscykling frem for cykelfans fra hele verden. Grand Départ Copenhague Danemark 2022 er virkelig et perfekt match for Tour de France: En af verdens bedste cykelnationer byder velkommen til det største cykelløb i verden.”, siger løbsdirektør Christian Prudhomme

Reklame:

Markeringen af de 100 dage til Tourstarten i Danmark fortsætter i morgen torsdag den 24. marts i Sønderborg og Vejle. Her starter dagen i Sønderborg, hvor der om formiddagen inviteres til erhvervstræf med Tour de France-fokus og et efterfølgende pressemøde. Dernæst fortsætter fejringen i Vejle, som vil markere 100-dagen med en fuldt udpyntet tourplads, hvor der både vil være boder, balloner, besøg fra cykel-maskot og muligheder for at prøve kræfter med Vejles tour-rute i en virtuel cykelsimulator.

Annonce:

Reklame: