Skal du have fingrene i drømmebilen?

Dette er sponsoreret indhold

Elsker du at spejle dig i bilers skinnende overflade, og stiger din puls, når du hører en bilmotor synge? Mange mænd har en drengedrøm om at hamre speederen i bund i deres absolutte drømmebil. Desværre er drømmebilen måske hamrende dyr og måske ikke inden for dit budget. Heldigvis er drømmebilen inden for rækkevidde. Med billeasing kan du få fingrene i selv de dyreste og lækreste biler til en betalelig pris. Desuden bliver man aldrig for gammel til at realisere sine drømme – og måske er en leaset bil det næste på listen?  

Leasingformer

Når du leaser en bil, kan du gøre det på flere måder. Der findes både operationel leasing, finansiel leasing, flexleasing, splitleasing, releasing og mini-leasing. Alle sammen er løsninger, der kan give dig muligheden for at få fingrene i drømmebilen uden, at det vælter budgettet. 

De mest almindelige leasingformer, når det kommer til billeasing er dog operationel- og finansiel leasing. Hvor operationel leasing ofte er kortvarige lejemål på nogle få uger eller måneder, er finansiel leasing i højere grad kendetegnet ved langfristede lejemål. 

Leaser du din drømmebil, kan du med operationel leasing også fralægge dig bekymringerne om uforudsete skader. Ved denne form for leasing skal du nemlig hverken bekymre dig om vedligeholdelse eller uforskyldte skader, da leasingfirmaet bærer risikoen for, at udstyret går i stykker. Med andre ord betaler du et fast beløb, hvor risikoen for slid og skader er indregne På den måde undgår du at stå med trælse værkstedsregninger. 

Tjekliste til leasing

Inden du fluks stryger ud og leaser din drømmebil, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Du skulle nødigt blive ført bag lyset og snydt af det, der står med småt. Det er derfor en god idé at tjekke på følgende:

  • Har leasingfirmaet et godt ry? Tjek for eksempel kundeanmeldelser af det pågældende firma, for at få indblik i kundetilfredsheden.
  • Stemmer din kontrakt overens med jeres aftale? Tag gerne en advokat med på råd, da kontrakter ofte kan være fyldt med snørklede formuleringer, der er til at tage fejl af.
  • Er den bil du leaser i den stand, som er aftalt? Det er altid en god idé at dokumentere bilens stand med billeder, når du afhenter den for at undgå at blive beskyldt for påførte skader i lejeperioden.
  • Forstår du alle betingelser og omkostninger i forbindelse med kontrakten? En leasingkontrakt kan som sagt være svær at finde hoved og hale i. Sørg derfor for at du forstår alle dele, så du undgår at bryde med kontrakten og tilføre ekstra omkostninger.