Skagen ure er et af de bedst sælgende urmærker i verden – og så er det endda et dansk produkt. Hvor mærker som Rolex, Omega og Seiko bevæger sig i høje prisklasser med mange cifre, holder Skagen ure fast i mere fornuftige priser. Læs med her og få historien bag de klassiske og tidløse ures succes, og lær lidt mere om nogle af deres mest populære herremodeller til enhver smag.

Historien bag Skagen Denmark

Det rigtige navn for urmærket er Skagen Denmark Ltd. Det hele startede i 1989, da virksomhedens grundlæggere, ægteparret Henrik og Charlotte Jorst, flyttede til USA, med ambitioner om at være selvstændige. De startede med at lancere et ur, for at imødekomme behovet for moderigtige kvalitetsure til få penge. Urene blev hurtigt en succes, og det tog derfor ikke lang tid, før urene blev solgt i hele USA, og senere i resten af verden. I 1998 åbnede de deres første butik i Danmark, hvilket fik danskernes øjne op for urene.

Skagen ure har i dag en stor kollektion med over 200 ure i sortimentet. For at kunne matche urene med den hurtigt omskiftelige mode, lancerer Skagen Denmark to gange om året deres studiomodeller, hvor farverne og udtrykkene følger tøjmoden.

I 2012 takkede virksomheden ja til et tilbud fra Fossil, den amerikanske ur-gigant, på hele 2,3 mia. kr. for rettighederne til Skage urene. Virksomheden fortsatte som et selvstændigt brand, men kunne nyde godt af Fossils kæmpe salgs- og distributionsnetværk, og kunne derfor ekspandere og sælge deres ure i yderligere 60 lande verden over.

Skagen herreure – et godt valg moderne mænd

Skagen Denmarks portefølje har udvidet sig en del, i takt med at succesen har taget fart, og inkluderer tilbehør som solbriller, smykker og tasker. Skagen urene er dog stadig i fokus, og er det, som brandet er verdenskendt for i dag. Alle deres designs forsøger at indramme dansk design og de moderigtige tendenser. Urene har typisk en helt særlig og flad urskive, som er med til at give urene deres særlige udtryk.

Herreure fra Skagen er af solid kvalitet og i stilfuldt design. Skagen herreure er et godt valgt til alle moderne mænd – de klassiske og tidløse ure går ligeså godt til jakkesæt, som til T-shirt og striktrøje. Et Skagen herreur er derfor et godt allround ur til mænd, som ønsker høj kvalitet til rimelige priser.

Den populære model Holst Hybrid smartwatch er til tech-elskeren og har en sporty-stil. Ligesom andre smarture, får man notifikationer når man får en besked eller e-mail, og indeholder alle de andre smarte funktioner. Holst Hybrid Smartwatch er meget let i vægt og har titanium case. Skagen Hagen- eller Aren-modellerne er i mere minimalistisk og klassisk stil. Begge disse modeller er meget maskuline og stilfulde, og kan fås med forskellige remme.

Det er ikke kun i Danmark, at vi er begejstrede for de lækre herreure fra Skagen. Flere udenlandske mode- og stilmagasiner har også en forkærlighed for de stilfulde danske armbåndsure. Bl.a. har det anerkendte amerikanske livsstilsmagasin GQ tidligere kåret Skagen som deres ”Watch of the Week”.