De nye iPhone-modeller er alle blevet velsignet med Apples nye A12 Bionic-chip, som udover at gøre AI- og machine learning endnu bedre og hurtigere, også giver mulighed for stærkere AR-oplevelser. Især ifm. nye funktioner i ARKit 2, som er en del af den nye opdatering af styresystemet iOS 12. Gør dig klar til fede nye funktioner og spiloplevelser i AR-land med iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

Hvad kan den nye A12-processor?

For det første er det verdens første 7nm chip til smartphones. Det gør den i stand til at udføre flere beregninger hurtigere og mere effektivt. Derudover, og måske mere vigtigt for det grafiske univers, vil den i højere grad spille sammen med den opdaterede Neural Engine, som for flere af telefonernes funktioner, vil gøre telefonen i stand til endnu bedre til i real-time at opfatte og lære mønstre – herunder særligt ansigter. Det er særdeles brugbart ifm. Face ID og kameraet, som selv finder ud af, hvor billederne kan forbedres.

Ikke bare AR-spil

Augmented Reality (AR) har været undervejs i minimum et årti, men er blevet en af de store teknologier, som flere mobilproducenter inkluderer i deres nyere telefoner. Hvor det for 3-4 år siden var VR, der var i fokus, har AR taget over, og det ser vi især nu med Apples nye iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max.

En række nye tiltag, som følger med iOS12 og ARKit2 er fx 3D object recognition, som hurtigt genkender objekter, telefonens vinkel ift. objektet, og gør telefonen i stand til at tilføje nye AR-objekter baseret på det virkelige objekt. AR Quick Look giver også en nye serie funktioner, som tilføjer AR til eksisterende apps som Files, Mail, Messages og Safari. Med ARKit2 vil 3D-udviklere lettere kunne skabe AR-indhold til mobiltelefoner i filformatet USDZ, som er baseret på Pixar’s USD (Universal Scene Description).

Skifte nu eller vente…

Er AR nok til at anskaffe sig en af de nye telefoner? Ikke nødvendigvis. Men AR er kun en af mange nye opgraderinger ved de nye iPhones set ift. sidste års modeller, og en række andre konkurrerende mobilproducenters telefoner.

Kamera, batteri, skærm og processor har fået et nøk opefter, og det ser ud om det er tæt på at være de mest helstøbte modeller, Apple har lanceret længe. Til gengæld er priserne også oppe i et leje, hvor det i første omgang nok kun er de mest fanatiske, der kan se en mening med at skifte med det samme.

Det er stadig for tidligt at sælge skindet, da telefonerne ikke har været i hænderne på almindelige personer endnu. Men det ser unægtelig ud, som om Apple mener det seriøst denne gang. Nu har de også ligget lige bagefter konkurrenterne i nogle år – især når det kommer til kameraer. Det er dog stadig det mest sælgende mobilbrand i Danmark, og det vil nok ikke ændre sig med de nye iPhones, selvom priserne er blevet presset yderligere op ift. iPhone 8 og iPhone X samt naturligvis konkurrenternes topmodeller.